Svennis: "Tror inte att det kommer hända"

Av: Rasmus Hammarström

Publicerad:

Utesluter förbundskaptensroll i Sverige - stöttar Hamrén

Erik Hamrén är en pressad förbundskapten, men han han Sven-Göran Erikssons support.
Foto: PETER WIXTRÖM/AP
Erik Hamrén är en pressad förbundskapten, men han han Sven-Göran Erikssons support.

Inför ödesmatcherna mot Danmark är förbundskapten Erik Hamrén en pressad man.

Sven-Göran Eriksson har tidigare erbjudits posten – men nu är det inte aktuellt.

På lördagen inleds play off-dramat mellan Sverige och Danmark där en EM-plats står på spel. Inför dubbelmötet är nuvarande förbundskapten Erik Hamrén, 58, pressad och mycket talar för att han får kliva åt sidan om Sverige misslyckas med att kvalificera sig för sommarens EM-slutspel i Frankrike.

Har tackat nej tidigare

Sven-Göran Eriksson, 67, är ett namn som ofta cirkulerat som en kandidat till den svenska förbundskaptensposten. Innan Erik Hamrén utsågs till Lars Lagerbäcks ersättare 2009, var Svennis ett av namnen och i sin självbiografi berättade Shanghai SIPG-managern om den täta kontakten med Svenska Fotbollförbundet samt att han har tackat nej till att ta över rollen.

– Den frågan har kommit upp då och då. Nästan alltid har jag haft kontrakt med någon klubb eller något annat land. Och som läget är här i dag så har jag kontrakt i ytterligare ett år, förmodligen två, säger han till viasatsport.se.

"Tror inte det händer"

Svennis säger att han varit intresserad tidigare men räknar nu bort möjligheten till att bli Erik Hamréns ersättare.

– Det har jag alltid varit på något sätt, men av olika anledningar har det aldrig skett och jag tror inte att det kommer att hända nu. Jag börjar bli till åren och jag trivs i Kina. Det är inget jag går omkring och tänker på i dag, absolut inte.

Hoppas på Erik Hamrén

I stället ger nu Svennis sitt fulla stöd till en fortsättning i landslaget för förbundskaptenen Erik Hamrén, oavsett om Sverige lyckas kvala in till EM-slutspelet eller inte.

– Det är som det alltid är i fotboll. Är det någon som ska betala om det går dåligt så är det tränaren. Men jag hoppas att Sverige kvalar in och även om man inte skulle göra det så hoppas jag att Hamrén kan behålla sitt jobb. Det är alltid tråkigt när tränare får sparken och det är inte alltid deras fel.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.