Knallen - stal poäng mot mästarna

Av: Fredrik Jönsson, Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Falkenberg/Malmö FF. Falkenberg skrällde mot mästarna.

De stal en poäng mot Malmö FF i en galen tillställning.

– Det känns som att man står på Liseberg och snurrar på chokladhjulet, säger FFF-tränaren Hasse Eklund på presskonferensen.

Malmö FF låg under med 0-2 efter första halvlek, men allting såg ut att ordna upp sig när när inhopparen Jo inge Berget och Pawel Cibicki ordnade två mål på två minuter.

Men MFF, som visade upp ett slarvigt försvarsspel, hamnade i underläge igen.

Calle Wede stod för sin tredje assist när han skickade in bollen i straffområdet och Hakeem Araba kastade sig fram och ordnade 3-2 med skallen.

– Vi går upp till 2-0 mot ett fantastiskt lag, de kom tillbaka till 2-2. Vi gör 3-2, och jag tror att matchen är vår. Men de kvitterar igen, och hade det varit fem minuters spel ytterligare i matchen så… Vi är nöjda med en poäng, trots allt, säger Araba.

Enoch Kofi Adu räddade dock poäng för MFF.

Med drygt 20 minuter kvar sköt mittfältaren ett skott som hittade in bakom målvakten Otto Martler.

”Det känns onödigt”

Skåneklubben radade upp en hel del målchanser i slutet av matchen, men var för ineffektiva för att ta med sig tre poäng från Falkenbergs IP.

– Vi var svaga defensivt idag, särskilt i första halvlek. Vi fick en bra start på andra halvlek, kom tillbaka och kvitterade, säger Åge Hareide.

– Vi skapade målchanser för att kunna avgöra matchen. Hade vi varit mer effektiva hade vi gjort det. Nu blev det bara en poäng.

Två kallduschar

Malmö FF skapade de flesta målchanserna i den första halvleken, laget radade upp målchanser framför Falkenbergs målbur. Men målvakten Otto Martler höll undan under de första 45 minuterna.

I mitten av första halvlek small det i stället oväntat bakom Robin Olsen.

Christoffer Carlsson tryckte in 1-0 till Falkenberg efter ett inlägg från höger. Två minuter senare skarvade Hakeem Araba en boll vidare till Calle Wede, som förlängde mot Stefan Rodevåg i djupled.

”Snurrar på chokladhjulet”

Han placerade kyligt in 2-0 till hemmalaget.

– Det känns som att man står på Liseberg och snurrar på chokladhjulet och så hoppas man att den ska stanna på rätt siffra. Få rätt nummer och få högst vinst. Nu fick vi en sidovinst med en poäng i dag. Vi var ruskigt effektiva i vårt anfallsspel. När vi väl fick tag i bollen lyckades vi få till fina anfall, vi visade upp bra ineffektivitet, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

– Vi var i stort sett på vår planhalva hela tiden. Men när vi väl kom upp var vi farliga, vi får ta med oss att vi gjorde tre mål på mästarna.

Men MFF kom som sagt tillbaka och fick med sig en poäng. Det gör att laget har elva poäng efter fem matcher.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.