”Landslaget är in i helvete för dåligt”

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Granqvist ser Hamréns dagar som räknade: Skadan är redan gjord

1 av 2

Förbundskapten Erik Hamréns dagar i landslaget är räknade.

Det slår tv- och radioprofilen Lasse Granqvist fast i podcasten Sporthuset.

– Det här landslaget är in i helvete för dåligt. Punkt slut, säger Lasse Granqvist.

Efter 0–1 mot Ryssland och 1–4 mot Österrike senast försökte Erik Hamrén vinna tillbaka de svenska fansen med ett brandtal inför EM-kvalet avgörande. För sent, säger nu folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist i C Mores podcast Sporthuset.

”Nu blir jag irriterad”

– Jag tycker innehållet i det han säger är bra, han tar inte i för mycket och försöker adressera fotbollsåskådare med ”vi vill också till Frankrike, tro på oss”. Okej, men det spelar ingen roll. Fotbollsåskådaren tittar på innehåll och innehållet i svensk landslagsfotboll är den fullständigt fruktansvärda upplevelsen hemma mot Österrike. Ett svenskt fotbollslandslag på hemmaplan som är se genomruttet. Nu blir jag irriterad igen känner jag. Det var inte klokt. Sedan börjar man surra efteråt om någon enskild prestation, någon enskild passning och studs eller vad det var. Det är inte det det handlar om. Det här landslaget är in i helvete för dåligt. Punkt slut, säger Granqvist i podcasten Sporthuset.

”Är för sent”

Enligt tv- och radioprofilen kan bara en sak rädda Hamrén.

– Dessvärre är det för sent. För skadan är redan gjord. Det kan vända. Det är att Sverige kvalificerar sig för EM och går överraskande till en semifinal. Då kan det vända, säger Lasse Granqvist innan kollegan Tommy Åström bryter in:

– Men det finns inte på världskartan. Eller hur?

AVSLÖJAR: Han är förstavalet efter Erik Hamrén.

Liechtenstein-Sverige sänds direkt i Kanal 5 fredag, 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM