Kvalet inför Fotbolls-EM 2016

”Jag hoppas vi kommer i samma grupp i EM”

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

Matuidi om lagkamraten Zlatan

Sportbladet träffade Blaise Matuidi på PSG:s träningsanläggning.

Foto: Foto: Nikolai Jakobsen

PARIS. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Paris, men tveksam till spel i morgondagens match mot Bordeaux.

Men det var inte någon slagen hjälte som var tillbaka efter förlusten mot Österrike, om man får tro lagkamraten Blaise Matuidi.

– Det är inte över än och jag hoppas att Zlatan får spela EM och att vi hamnar i samma grupp, säger Matuidi till Sportbladet.

Matuidi och Sportbladets Johanna Frändén.

PSG:s mittfältsnav Blaise Matuidi, 28, var i går tillbaka på träningsanläggningen utanför Paris, efter två mål i Frankrikes vänskapsmatch mot Serbien i måndags.

Zlatan Ibrahimovic kom visserligen också tillbaka som målskytt, men till ingen nytta efter den blytunga 1–4-förlusten mot Österrike i EM-kvalet.

– Han var inte arg, inte alls, men det är normalt att han är besviken. Men det är inte över (för Sverige), och jag hoppas att han får spela det här EM-slutspelet. Och allra helst att vi hamnar i samma grupp. Jag hoppas verkligen att han lyckas ta sig till EM, inte minst för att det spelas i Frankrike, säger Blaise Matuidi när Sportbladet träffar honom på träningsanläggningen.

Klubben i sitt hjärta

Ibrahimovic spelade på sprutor i matchen mot Österrike och mycket tyder nu på att han vilas i fredagens match mot Bordeaux. På tisdag väntar som bekant första mötet med Malmö FF, en match som lär vi bli en av de mest speciella när Zlatan summerar sin karriär.

– Vi pratade om det så fort lottningen var klar. Det är klart att han är uppspelt inför det mötet, alla spelare hade varit det som får möta klubben i sitt hjärta, klubben där man har fostrats, säger Matuidi och fortsätter:

– Jag vet inte hur han tänker kring framtiden, men det kan vara hans sista Champions League-turnering, och om det är så är det ju magiskt att få möta sin gamla klubb då. Det kommer att vara väldigt speciellt för honom och för Malmö som stad.

PSG håller presskonferens i eftermiddag, där truppen inför mötet med Bordeaux presenteras.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Blaise Matuidi

Zlatan Ibrahimovic

PSG, Paris Saint-Germain FC

Ligue 1