Jansson klev av – tredjevalet aktuell

FOTBOLL

Hamrén: Han kände av det i dag

Foto: Mikael Antonsson är redan borta - nu ser även Pontus Jansson att missa EM-kvalet mot Moldavien.

CHISINAU. Han skulle få sitt livs chans – men kom till sista träningen utan fotbollsskor.

Pontus Jansson ser ut att missa EM-kvalet mot Moldavien och lämna chansen till Erik Johansson.

– Jag börjar bli van. Under min tid har det varit mycket ändringar där, utan att jag önskar också, säger Erik Hamrén.

Mikael Antonsson tvingades lämna återbud med en lårskada redan på samlingens första dag. Sedan dess har Erik Hamrén förberett för ett mittbackspar med Andreas Granqvist och Torinos Pontus Jansson. Men i sista stund ser nya problem ut att ha uppstått.

Hamrén: Finns en risk

När Sverige på torsdagskvällen tränade på matcharenan Zimbrustadion dök Jansson upp utan fotbollskor. 24-åringen gick runt i löparskor och tittade på när lagkamraterna tränade.

Nu ser Malmö FF:s Erik Johansson istället ut att ta platsen. Hamréns tredjeval.

– Pontus tränade hela träningen i går men kände av en höftböjare. Han kände av det i dag också. Vi hade kanske kunnat chansa med honom på träning i dag men ville inte riskera det. Vi avvaktar morgondagen men vi får se. Tränade han inte i dag finns det självklart en risk att han inte spelar i morgon, säger Erik Hamrén.

Förbundskaptenen försöker ändå tona ner problemet.

– När Antonsson försvann hade jag ett positivt val med två spelare som gjort det bra. Erik var strålande på januariturnén mot såpass bra motstånd som Elfenbenskusten. Jag tycker att han var en av de bästa i vårt lag då. Pontus var väldig bra mot Frankrike. Fördelen med Pontus var att han och Granqvist spelat ihop en match. Sedan får vi se i morgon hur det ser ut. Men även om någon inte har många tävlingslandskamper känner jag tillit och förtroende.

Isaksson avstod

Även Andreas Isaksson väckte frågetecken inför fredagens match. När Erik Hamrén kallade in målvakten i tvåmålsspelet valde 33-åringen att stå utanför. Kristoffer Nordfeldt och Robin Olsen vakta då varsitt mål. Isaksson har tidigare haft problem med sin rygg.

Fotnot: Moldavien-Sverige sänds i Kanal 5, avspark 20.45.