Eders mål i debuten räddade Italien

FOTBOLL

Nätade efter Mancinis utspel

1 av 2

Eder gav svar på tal efter den debatt som varit i Italien.

Anfallaren hoppade in och räddade poäng i sin landslagsdebut med en riktig pärla.

– Jag är så lycklig, säger han.

Foto: Eder blev frälsare i debuten.

Det hade gått 47 år sedan Bulgarien besegrade Italien i en tävlingsmatch, men på en regntung plan i Sofia såg den sviten ut att brytas.

Bulgarerna gjorde visserligen ett självmål efter bara några minuter, men när dryga kvarten var spelad hade hemmalaget chockat Italien genom att både kvittera och gå upp i ledning. Det genom Ivelin Popov och Ilian Micanski.

Sköt i ribban

Bulgarien hade sedan ett skott i ribban och försvarade sig intensivt. Antonio Contes drag blev att slänga in Sampdorias Brasilienfödde anfallare Eder.

Med en halvtimme kvar fick han landslagsdebutera, tjugofem minuter senare gjorde han ett så vackert mål.

Eder fick bollen av Giorgio Chiellini, vände runt och skickade in den i bortre gaveln.

Kroatien leder

Därmed upprepade han vad Englands Harry Kane och Spaniens Alvaro Morata gjorde i går. Nätade och tog på sig hjälterollen i sin första tävlingslandskamp.

Det är EM-debutanternas helg.

– Förbundskaptenen visade att han trodde på mig och jag är så lycklig över att ha gjort mål i min debut med ett så viktigt märke som det italienska på mitt bröst, säger Eder enligt Football-Italia.

Mancinis utspel

Sedan kommenterade han tränarlegendaren Roberto Mancinis utspel tidigare i veckan om att spelare som från början haft en annan nationalitet inte ska få spela i landslaget. Något som skapat stor debatt i Italien.

– Det han sa var tråkigt, men jag respekterar hans åsikt. Men jag måste tacka killarna i laget, de gav mig ett varmt välkomnande och gjorde så att jag kände mig viktig från första dagen. Jag hoppas få spela mer matcher för Italien.

Och målet, det var skönt för Italien. Kroatien hade tidigare krossat Norge och klivit upp på 13 poäng. Italienarna är två bakom på en andra plats.

Norge är trea.

ARTIKELN HANDLAR OM