Klart: Sjögran blir sportchef

avAdam Bäck

”Jag är glad att få stanna i klubben i mitt hjärta”

1 av 11
2001. Sjögran flyttar till Malmö FF.

Under FC Rosengårds presskonferens bekräftades de tidigare uppgifterna.

Therese Sjögran, 38, lägger skorna på hyllan efter sommarens VM och blir istället sportchef.

– Att spela ett VM känns som ett bra avslut. Det känns helt rätt att komma hem med en medalj och sen lägga av, säger Sjögran.

Sveriges meste landslagsspelare genom tiderna lägger av.

– Det har växt fram efter Champions League-förlusten. Jag har haft lite svårt att motivera mig fullt ut på bara Allsvenskan, säger Therese Sjögran.

Hon kommer att fortsätta spela med FC Rosengård fram till sommaren och avslutar spelarkarriären med VM i Kanada.

– Att spela ett VM känns som ett bra avslut. Känns helt rätt att komma hem med en medalj och sen lägga av, säger Sjögran.

”Jag är lite förvånad”

Den 1 augusti tillträder Sjögran till sitt nya jobb - som sportchef för FC Rosengård.

– Jag är lite förvånad. Jag såg mig inte riktigt som sportchef för några månader sen. Men jag har alltid velat vara kvar i klubben och efter att ha pratat med ledningen kände jag att jag verkligen hade något att tillföra som sportchef. Jag är glad att jag får stanna i klubben i mitt hjärta.

Ex-sportchefen blir mentor

Den tidigare sportchefen, Erling Nilsson, var sportchef i över åtta år. Han kommer också att stanna i klubben – men som mentor och rådgivare åt Sjögran.

– Jag är glad att Erling stannar. Jag kommer aldrig att göra ett sportchefsjobb som han men jag måste sätta min egen prägel på klubben. Vi kommer att fortsätta leta egna talanger och hoppas flytta upp så många som möjligt.

”Minns alla mästerskapen”

1997 debuterade Therese Sjögran i landslaget och sedan dess har hon spelat 210 landskamper för Sverige. Hon tycker det är svårt att välja ett enskilt minne som det bästa från karriären.

– Det bästa har varit alla mästerskapen med landslaget. Det är framförallt 2011 och 2013 som sitter kvar i minnet.

ARTIKELN HANDLAR OM