Zlatan: ”Jag saknar landslaget”

Zlatan Ibrahimovic öppnade dörrarna till sin nya padelhall.

Sedan öppnade han en för Blågult också.

– Jag saknar landslaget, säger han.

Efter EM 2016 tackade Zlatan för sig i svenska fotbollslandslaget.

Men i takt med framgångarna för Janne Anderssons landslag har spekulationerna om spel i VM tilltagit.

Och i samband med att Zlatan invigde sin egen padel-hall i Årsta pratade han själv för första gången i positiva ordalag om det.

– Jag saknar landslaget, när man väl spelat 20 år och inte är med utan ser de andra spela är det svårt. Man vill spela i landslaget och klubblaget. De har gjort det bra. Men det är svårt överhuvudtaget när man inte spelar och ser andra spela, säger han.

”Vill kunna prestera”

Om Janne skulle ringa öppnar han för att tacka ja.

– Vi får se, det är en svår fråga. Jag vill känna att jag kan prestera och ge tillbaka. Jag vill inte komma bara för att jag är någon.

– Dörren är inte stängd för något egentligen.

– Men du kan inte fokusera på landslaget om jag inte spelar, folk snackar om att spela landslaget när jag inte ens är på planen. Men det gör mig levande med allt snack, säger Zlatan.

”Vill jag så är jag där”

Zlatan tränade med resten av United-truppen under torsdagsförmiddagen. Därefter satte han sig på ett plan mot Stockholm tillsammans med lagkamraten Paul Pogba för att inviga den nya hallen.

När Sportbladet frågar om han ringer Janne eller han förväntar sig att Janne ringer honom säger han:

– Jag tror ingen behöver ringa. Vill jag så är jag där. Så är läget. Men en sak i taget, när jag kan göra det jag vill har jag andra tankar. Ringa mig eller honom är inte planerna. Vill jag så är jag där.

När det gäller hur långt ifrån spel Zlatan är i Manchester United var anfallsstjärnan också positiv.

– Det känns bra, jag har tränat med laget i två veckor och det känns bra. Jag behöver träna, träna och spela för att sätta rörelserna i huvudet. Få fler matchliknande situationer för jag har varit borta ganska länge nu så minnet måste sätta sig, säger Zlatan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.