Iransk landslagsstjärna gick på bordell

FOTBOLL

Straffet: 275 piskrapp och fem års avstängning...

Den iranske landslagsstjärnan greps på bar gärning på bordell.

Straffet blev hårt: fem års avstängning från all fotboll och 275 piskrapp.

– Det är en tragedi. Hans fotbollskarriär är förstörd, säger journalisten Kavoos Akhtari.

Mojahed Khaziravi är 20 år gammal och ett stort löfte. Han är ordinarie i landslaget och beskrivs om ”Irans Zlatan Ibrahimovic”.

– En jättetalang som spelade bra i VM-kvalet och tillhör Esteghlal, en av Irans bästa klubbar. Man kan jämföra honom med Zlatan, mycket teknisk, berättar frilansande sportjournalisten Kavoos Akhtari, född i Iran, men bosatt i Sverige sedan många år.

Nu kan den lovande karriären få ett lika plötsligt som tragiskt slut. För några dagar sedan greps Mojahed Khaziravi på bar gärning på en bordell i huvudstaden Tehran.

Överklagar domen

Bordeller är förbjudna i Iran och de religiösa ledarna ser allvarligt på denna typ av ”brott”.

I går föll domen – Khaziravi stängs av från all fotboll i fem år. Dessutom bestraffas han med 275 piskrapp, skriver iranska medier.

Mojahed Khaziravi säger i en kommentar att han inte fått se domen utan bara hört om den via medierna.

– Jag är förvirrad. Jag säger inte att jag inte gjort något fel, men hur kan tidningarna veta något före mig? undrar fotbollsstjärnan som har 20 dagar på sig att överklaga – och det har han bestämt sig för att göra.

– Jag ska kämpa och hoppas vara tillbaka på fotbollsplanen igen, säger han.

Men det kan bli svårt. Frilansjournalisten Kavoos Akhtari tror inte straffet kommer lindras utan menar att domstolen vill statuera exempel.

Robert Laul