”Fabregas har mentala problem”

FOTBOLL

Wenger orolig för sin stjärna inför stormötet

Arsenals kapten och superstjärna Cesc Fabregas är spelklar inför stormötet med Chelsea.

Men Arsene Wenger oroar sig för mittfältarens skalle.

– Cesc har ett litet mentalt problem, säger tränaren.

Arsenal har problem mot topplagen. Det har både Wenger och spelare erkänt inför måndagkvällens heta drabbning med Chelsea.

Här är nästa psykiska barriär för titelaspiranterna.

”Det är ett hinder”

Kaptenen och storstjärnan Cesc Fabregas är kvitt sin skada och redo för spel, men Wenger oroar sig för att han är rädd för att gå fullt.

– Cesc har haft ett litet mentalt problem. Det är ett hinder när han spelar eftersom han tänker på sin skada. Så vi måste ta bort hans sträckning ur huvudet på honom, säger Arsene Wenger enligt Sunday Mirror.

– Det är svårt att komma över när man får skador gång på gång. Det spelar en roll tills du blir helt av med dem. Han spelade 30 minuter mot Manchester United, det hjälpte honom men han var inte helt sig själv.

”Vi behöver en stor vinst”

Trots Cescs lilla låsning tror Wenger att kaptenen kan möta Chelsea både fysiskt och mentalt fit.

– Det kommer när man tränar varje dag. Jag tror att han är redo fysiskt. Cesc är ledaren i vårt lag. Men, som alltid, fokuserar vi hellre på lagets insats än att lägga hela tyngden på någons axlar.

Wenger medger att klubben behöver en vinst mot ett storlag för att på allvar blanda sig in i guldstriden.

– Vi behöver en stor vinst, självklart. Chelsea kan vara en möjlighet. För att vara med i racet om titeln måste vet vi att vi måste slå Chelsea hemma. Man United och Man City hemma är också avgörande.

ARTIKELN HANDLAR OM