AIK Fotboll

VM–drömmen har krossats

Av: 

Oskar Magnusson

FOTBOLL

Bänken i Gnaget stoppar Burgic: Jag är jättebesviken

AIK letar förtvivlat efter formen och någon som kan göra mål.

Från sidan har Miran Burgic frustrerat tittat på – och sakta sett en pojkdröm dö framför ögonen på honom.

– Jag är besviken. VM känns väldigt långt borta just nu, säger han.

Foto: Miran Burgic.

Tre matcher, två poäng och ett mål framåt. Säsongsöppningen är inte vad de regerande mästarna AIK hoppats på.

Inte nog med att spelet varit långt ifrån i paritet med de högt ställda förväntningarna – på 270 minuters allsvenskt spel har Gnaget bara mäktat med ett mål framåt.

– Det är svårt att säga exakt vad som inte fungerat i de tre matcher vi spelat eftersom varje tillfälle är unikt. Men vi vet att vi måste ha ett större bollinnehav på motståndarnas planhalva framöver och därifrån sätta våra offensiva hot i spel, säger tränaren Mikael Stahre.

”Frustrerande”

Ett av de där hoten, slovenen Miran Burgic, 25, var en av de spelare som skulle fylla luckan efter Ivan Obolo. Men Burgic har, frånsett ett inhopp mot Gais senast, blivit kvar på bänken.

– Situationen är väldigt frustrerande. Som spelare vill man förstås hjälpa laget, särskilt när det inte går så bra. Men det är inte upp till mig att bestämma om jag ska spela. Jag väntar bara på min chans, säger Burgic.

Under guldsäsongen i fjol plågades han av skador och gjorde inte ett mål på sina åtta framträdanden i allsvenskan. I år skulle han ta revansch med ett givet mål för ögonen: VM i Sydafrika.

– Men det känns väldigt långt borta. Visst, det svänger snabbt i fotboll och hoppet är det sista som överger en, men som det ser ut nu blir det inget VM och att inte heller få speltid i AIK är en dubbel besvikelse för mig.

”Superprofessionell”

Tycker du att du borde få starta?

– Jag tycker förstås det men inser samtidigt att det inte är så enkelt som att skylla på anfallarna så fort ett lag inte gör mål. Man vinner och förlorar som ett lag och jag kommer att vara redo om jag får chansen mot Örebro i dag.

Tränaren Mikael Stahre:

– Alla spelare som inte spelar är besvikna och Miran fick komma in i ett otacksamt läge mot Gais sist. Men under de månader jag jobbat med honom har han varit superprofessionell i alla lägen och det tror jag att han kommer att fortsätta vara under sin tid i AIK.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll