Obama om VM: ”Tycker det är fel”

FOTBOLL

USA blåst av Qatar på VM

Lika glatt som det var i Ryssland och Qatar sedan länderna tilldelats fotbolls-VM 2018 respektive 2022 – var det bittert i övriga kandidatländer.

– Jag tycker att det var fel beslut, säger USA:s president, Barack Obama.

– Det visade sig att det inte räckte att ha bästa ansökan både tekniskt och ekonomiskt och att ha passion för fotboll. Det är sorgligt, säger Storbritanniens premiärminister David Cameron.

Cameron hade hoppats att England skulle få arrangera VM-slutspelet 2018, det första världsmästerskapet på engelsk mark sedan VM-succén 1966 när England vann VM-finalen på Wembley. Men Englands ansökan var inte ens nära att räcka till och engelsmännen åkte ut redan i första röstningsomgången.

”Tycker det var fel beslut”

USA:s president Barack Obama, som fick se USA bli besegrat av Qatar i den allra sista röstningsomgången i kampen om VM 2022, är kortfattad:

– Jag tycker att det var fel beslut, säger han.

Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque är besviken över att Spaniens anbud tillsammans med Portugal inte räckte till, men önskar Ryssland och Qatar lycka till:

– Kanske vill Fifa att fotbollen sprider sig till andra regioner och Ryssland och Qatar är länder som är tunga ekonomiskt.