Pekalski: "Får vara beredd på en extra blåsa"

FOTBOLL

Talangen om VM-nationerna

Ryssland 2018 och Qatar 2022.

Malmö FF-talangen Ivo Pekalski åker gärna dit för att representera Sverige.

– Det hade varit häftigt att vara med där, säger Ivo Pekalski till Sportbladet.

Ivo Pekalski, 20, slog igenom på allvar i årets allsvenska och är ett av de namn som nämns allra flitigast i ett framtida landslag.

När Sportbladet når honom har han inte hört nyheten att Ryssland och Qatar tilldelats de två mästerskapen 2018 och 2022.

– Jasså? Oj, lite udda nationer det där. Men det låter häftigt, säger han.

Är du med då?

– Det vet man aldrig. Det är många år dit och det kan hända mycket på vägen. Men om allt går som det ska och som jag hoppas är man med. Det hade varit oerhört stort att vara med där, men det är lång tid kvar och onödigt att spekulera.

40-gradig hetta

Det mest anmärkningsvärda av de två nationerna är Quatar. Ett land med blott 1,7 miljoner invånare där matcherna mycket väl kan spelas i en värme så hög som 40 grader.

– Det är väldigt varmt att spela i så fall. Jag har spelat när det är riktigt varmt men aldrig när det varit 40 grader.

Hur påverkas man som spelare av sådan hetta?

– Det är jobbigt så klart. Man får fylla på med extra vatten hela tiden och vara beredd på någon extra blåsa i skorna när det är så varmt.

VM i Ryssland är åtta år bort, Qatar 12 år bort. Med största sannolikhet ser det svenska landslaget helt annorlunda ut då motför dagens landslag.

"Chansen finns att gå långt"

– Jag hoppas vi kan ha ett riktigt bra landslag. Det finns många duktiga, unga spelare och det kommer säkert fler som är ännu bättre. Chansen finns så klart att gå långt.

Hur långt?

– Man kan gå långt, man ska alltid tänka att man kan gå så långt som möjligt men det är mycket som ska stämma, varje match är en ny match och varje mästerskap är ett nytt mästerskap. Det är mycket tillfälligheter, det är bara att titta på (EM) 2004, då kunde vi ha gått hela vägen men åkte ut på straffar mot Holland. Så det är små marginaler.