10 spelare som har floppat under våren

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Det pratades om SM-guld och landslagsspel. Men efter 14 omgångar har förväntningarna kraschat.

Sportbladet listar de tio spelare som bör vara mest revanschsugna inför hösten.

– Våren vill jag bara glömma, säger IFK Göteborgs Sebastian Eriksson.

Han var lagkapten i U21-landslaget, fick följa med på a-lands­lagets vinterturné, och utsågs till vice lagkapten i IFK Göteborg.

Sebastian Eriksson skulle vara pådrivaren som ledde klubben till SM-guld i höst.

I stället blev allt nattsvart. Han skadade sig direkt på landslagsturnén, IFK Göteborg ligger fyra från slutet i allsvenskan – och ett tag tvingades han utstå en ”Kim Källström-petning”, och spela vänsterback i klubblaget. Det var en helt ny situation för mittfältsmotorn.

Varit van vid att vinna

– Så länge jag varit i Blåvitt så hade vi vunnit hela tiden. Nu gjorde vi plötsligt inte det, och självförtroendet fick sig en rejäl smäll.

Han delar upplevelsen med många lagkompisar i Blåvitt, men också andra spelare i allsvenskan.

Sportbladets tio-i-bott-lista består av spelare som gick in i säsongen med stora förväntningar, men floppat rejält.

När allsvenskan startar om igen i morgon hoppas samtliga på en rejäl förändring.

– Jag känner att det går bättre och bättre. Redan under U21-samlingen i början av juni så lossnade det, och sen har det bara rullat på, säger Eriksson.

Blivit bollvinnare

Han har varit bäst i Blåvitt i de tre senaste träningsmatcherna. Från att ha varit en bolltappande, rädd spelare är han nu i stället en bollvinnare med fina framspelningar.

– Det gäller att tro på det man gör. Jag har fått hjälp i vår och sommar av klubbens mentala coach. När jag har haft det behovet så har jag fått prata av mig, och fått hjälp att komma in på rätt tankespår.

Vad måste fungera bättre för dig och IFK Göteborg i höst?

– Vi hade inget vidare passningsspel i våras. Inget alls egentligen. Och det är ju en ganska stor förutsättning för att man ska kunna spela fotboll. Nu har vi tagit flera steg åt rätt håll, plus att Tobias Hysén är tillbaka, säger Sebastian Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM