Räddade Italiens ära – i andra övertidsminuten

FOTBOLL

Lagen utskällda av Milan-bossen

Inför Napolis avgörande match i Europa League skällde Milans vicepresident Adriano Galliani ut de italienska lagen.

Galliani menar att Juventus, Sampdoria och Palermos fiaskon riskerar den italienska fotbollens framtid.

Då gav Edison Cavani svar på tal genom att rädda den sista italienska representanten i den andra övertidsminuten av matchen mot Steaua Bukarest.

Serie A kommer att tappa poäng på Uefas ranking efter att Juventus, Sampdoria och Palermo åkt ur efter gruppspelet i Europa League. Det innebär att Italien kan tappa sin fjärde Champions League-plats till tyska Bundesliga.

”Skadlig för vår fotboll”

– De italienska lagen har kollapsat i Europa och från 2012 kommer vi bara att ha två lag som går direkt in i Champions League med ett tredje som får kvala. Det är skadligt för vår fotboll. För allt det här måste vi tacka framförallt de som spelat i Europa League, röt Milans vicepresident Adriano Galliani enligt Football Italia i dag.

I kväll var även Italiens sista hopp bara minuter från att försvinna. Napoli hade bara 0-0 mot Steaua Bukarest och rumänerna såg därmed ut att ta andraplatsen i gruppen bakom Liverpool. Men i den andra övertidsminuten räddades italienarna.

Dortmund utslaget

Edison Cavani höll sig då framme och blev hela Italiens hjälte. Napoli avancerar nu till nästa runda men tvingas klara sig utan mittbacken Paolo Cannavaro som har en avstängning att vänta efter en ful eftersläng och ett direkt rött kort.

En jätte som inte höll var Dortmund. Tyskarna spelade 2-2 mot Sevilla som därmed tar den andra platsen vidare, bakom Paris Saint-Germain, från grupp J.

ARTIKELN HANDLAR OM