Beskedet: Bergstrand leder inte Kalmar 2018

avFrida Fagerlund

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Nanne Bergstrand är sjukskriven på grund av utmattningssyndrom.

Inget tyder på att tränaren återvänder till Kalmar under hösten.

– Nanne ska få den tiden han behöver, säger klubbchefen Mattias Rosenlund till Fotbollskanalen.

För ungefär sex veckor sedan meddelade Kalmar att Nanne Bergstrand sjukskrivs på obestämd tid.

– Han är sjukskriven av personliga skäl, det får stanna där. Som arbetsgivare uttalar vi inte oss om det. Det är bara för oss att konstatera läget, vi är helt bekväma i det, sa klubbchefen Mattias Rosenlund till Sportbladet då.

En månad senare valde klubben att förklara att bakgrunden var psykisk ohälsa.

– Jag har fått tillåtelse av Nanne att säga vad det är. Det är en utmattningsdepression han har råkat ut för, sa Rosenlund i en intervju med P4 Kalmar.

Rydström fortsätter

Sedan dess har Bergstrand fortsatt med rehabiliteringen. Rosenlund räknar dock med att Jens Nilsson, Henrik Rydström, och Festim Pasho leder laget resten av säsongen.

– Något annat tror jag inte på, utan Nanne ska få den tiden han behöver. Sedan får vi se hur processen ser ut och hur lång tid det tar, säger klubbchefen till Fotbollskanalen som ännu inte vet hur det kommer se ut 2019.

– Det här är bara en väldigt speciell situation. Det har aldrig hänt i elitfotbollen att en tränare är sjukskriven. Alla får dra sitt strå till stacken den här säsongen och sedan kommer vi organisera om det igen, för akademin är otroligt viktig för oss. Vi ska inte fallera på den biten.

ARTIKELN HANDLAR OM