Intern ilska efter det nya beskedet

Stjärnan: ”Som att få en pungspark”

Ottawa Senators väljer att dumpa Zack Smith efter tio år i klubben.

Det får lagets stjärncenter Matt Duchene att se rött.

– För oss lagkamrater är det som att få en spark i pungen, säger han enligt TSN.

Det stormar rejält i Ottawa Senators just nu.

Ägaren Euegen Melnyk blir bara mer och mer impopulär och mängder av supportrar vädjar nu unisont om hans avgång.

Fansen sörjer fortfarande klubbledningens beslut att trejda bort den svenske backstjärnan Erik Karlsson – och på tisdagen nåddes de av beskedet att ännu en klubbikon försvinner.

Uppsatt på waivers

Zack Smith – som tillhört Ottawa sedan säsongen 2007/08 – har nämligen blivit uppsatt på waivers, vilket innebär att det är fritt fram för alla andra klubbar att plocka upp honom.

Smith hade en tung säsong i fjol då han bara gjorde 19 poäng (5+14) på 68 matcher, men 30-åringen sägs vara väldigt omtyckt i omklädningsrummet och sitter heller inte på någon överdrivet stor lön (3,25 miljoner dollar).

Men Ottawas ledning anser bevisligen att de gör smartast i att dumpa honom när de nu kliver in i sin rebuild.

”Som en pungspark”

Beskedet tas dock emot med stor besvikelse av stjärncentern Matt Duchene, vars egen framtid i klubben också är högst oklar.

– Jag ska vara helt ärlig nu; för oss är det här som att få en spark i pungen. Det känns tufft, för vi älskar ”Smithy”. Han är en grym ledare och en grym spelare. Det gör ont att vi tappar en kille som betyder väldigt mycket, säger Duchene till TSN.

Zack Smith gjorde totalt 542 matcher för Ottawa.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.