Hammarby IF Fotboll

Kennedy om firandet: ”Det var helt magiskt”

Överraskades av fansen: ”Vet inte vad som hände”

Av: 

Simon Sjöstrand

FOTBOLL

Kennedy Bakircioglu firade sitt drömmål mot Göteborg med supportrarna på en pub på Söder.

Nu berättar Hammarby-ikonen om kvällen – och om omvärldens reaktioner på målet.

– Jag har fått några samtal, säger han till Sportbladet.

Kennedys mål hemma mot IFK Göteborg i måndags blev en världssnackis.

Hammarby-ikonen dundrade in en frispark i krysset och sekunderna senare fångade han en öl som kastades mot honom från läktaren och tog en klunk.

– Jag hällde i mig det lilla som fanns kvar, skrattade lagkaptenen.

Efter matchen drog han ut på en pub på Södermalm och firade med supportrarna.

”Hur många som helst”

– Alla började sjunga redan när han var utanför, och sedan applådera. Det var som att han var kungen, sa ett ”Bajen”-fan till Sportbladet i går.

Och nu berättar Kennedy om festkvällen.

Han säger att han ”bara skulle träffa en kompis” och att kompisen sa åt honom att komma och äta på puben.

– Han hade gjort en liten överraskning. Det var hur mycket folk som helst. Jag trodde att det skulle vara fans där, men inte så mycket. Det blev hur bra som helst, det var en fin upplevelse, säger Bakircioglu.

Fansen beskrev det som att ”kungen kom in”?

– (Skratt) De ville bära mig först, som när vi tog SM-guld. Men jag sa ”det blir bra så här”. Jag blev mottagen på ett fantastiskt sätt, det var helt magiskt. Det var en otrolig stämning, jag vet inte vad som hände. Man förstår liksom hur mycket man betyder för dem och den kärleken jag har fått, och gett tillbaka, är en enorm känsla både för mig och för dem. Jag delar de här fina stunderna med dem.

Om det var så här nu, vad händer då efter din sista match i Bajen?

– Jag vågar inte ens tänka på det. Det kommer säkert vara både stort och väldigt känslosamt, men det är en del av livet. Men det känns lite konstigt att det ska ta slut helt plötsligt.

”En hel del gratis-öl”

Hammarby-stjärnan dröjde kvar på puben i ungefär en timme.

– Jag var bara där och käkade. Jag hälsade, tog några bilder... sen var det bara att ”lätta”, jag kände att det kunde bli lite mycket där (skratt).

Hur många gratis-öl fick du?

– Ha ha, en hel del faktiskt. Det stod flera framme på bordet när jag kom, men jag körde ju bil så jag var tvungen att avstå. Jag smakade lite bara, det var rätt gott.

Annars har snackisen förstås handlat om hans drömmål. När Sportbladet pratar med Bakircioglu på onsdagen säger han att han fortfarande försöker landa lite efter allt som varit.

– Det har varit rätt mycket uppståndelse. Man har kollat klippet några gånger. Det var helt galet, med ölen och allt, säger 37-åringen.

Samtidigt har Jiloan Hamad ”pikat” sin lagkamrat på Twitter. Medan Bakircioglu stegade fram mot frisparken satt Hamad kvar i gräset och ville få hjälp upp.

Ögonblicket när Kennedy inte hjälpte mig upp – utan var fokuserad på att sätta frisparken – då visste jag att det skulle bli mål”, skrev Hamad på Twitter.

Bakircioglu skrattar när händelsen kommer på tal.

– Jag såg det i efterhand, jag tänkte inte på det. Jag var så jäkla inne i min värld, i min bubbla, jag tänkte ”frispark, wow, vilket läge”. Sen tänkte jag inte på att Hamad låg där och att stackaren ville ha lite hjälp. Det blev lite fel, men det är glimten i ögat. Vi vet var vi har varandra och han var väl mest glad att det blev så snyggt. Det var ett roligt ögonblick.

Vad säger du om att frisparken och ölen blev en världsnyhet?

– Ja, jag såg att den har kommit överallt, Grekland, England, Holland... Det har varit lite folk som har ringt och som har velat ha lite kommentarer om det. Det blev en riktig snackis.

När får vi se en repris?

– Ha ha, det blir svårt. I alla fall det där med ölglaset, men frisparken kan vi kanske göra om, absolut. Det har jag gjort tidigare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Kennedys firande med fansen efter drömkvällen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Kennedy Bakircioglü

Jiloan Hamad