Varnar Alli – inför återföreningen: ”Ska säga åt honom”

Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
FOTBOLL

Dele Alli, 21, pekade finger i riktning mot domaren Clement Turpin, 35, och stängdes av i en match.
På tisdagen återförenas duon när Tottenham gästar Dortmund.
– Jag ska säga åt Dele att vara försiktig, säger tränaren Mauricio Pochettino, 45, enligt Daily Telegraph.

Det var i VM-kvalmötet mellan England och Slovakien i september som Tottenhams mittfältsstjärna Dele Alli, 21, visade fingret mot franske huvuddomaren Clement Turpin, 35.

Alli menade att fingret var riktat mot lagkamraten Kyle Walker, men fick en matchs avstängning och drygt 40 000 kronor i böter.

”Bara för att klargöra: Gesten i kväll ett skämt mellan mig och min gode vän Kyle Walker! Jag ber om ursäkt till alla som blev upprörda”, skrev Alli på Twitter.

”Lagt det bakom sig”

På tisdagskvällen återförenas han med domaren för första gången sedan händelsen när Tottenham gästar Borussia Dortmund i Champions League.

Då uppmanas engelsmannen att hålla fingrarna i styr.

– Jag ska säga åt Dele att vara försiktig, om han spelar. Det är alltid viktigt att spelarna är medvetna om det, säger Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino, 45, enligt Daily Telegraph.

– Domaren går vidare och jag är säker på att han har lagt situationen bakom sig. Men det är alltid bra att ha det i bakhuvudet. Jag ska snacka med Dele, fortsätter han.

Annars har mycket av snacket handlat om Tottenhams senaste ligamatch. Laget föll med 0–2 i derbyt mot Arsenal och efteråt har ”Spurs” förmåga att vinna stora matcher på bortaplan blivit ifrågasatt.

”Ska vinna CL och PL”

Men Pochettino är inte orolig.

– Vi är väldigt glada över vilka framsteg klubben har gjort de senaste tre säsongerna. Nu ligger förväntningarna på att vi ska vinna Champions League och Premier League. Vårt mål är att köpa de bästa spelarna och vinna. Det är svårt att vinna borta mot Dortmund, det är ett väldigt bra lag. Vår utmaning är att gå segrande ur en tuff grupp, säger argentinaren, vars Tottenham toppar grupp H på tio poäng, tre före Real Madrid.

Dortmund–Tottenham börjar 20.45 och sänds på TV6, Viasat Ultra HD och Viaplay.