HIF-spelaren hyllar laget – bäst i Sverige

avRobert Rosén

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF leder superettan.

Mohammed Abubakari menar också att de har det bästa laget – i hela Sverige.

– Det finns ingen bättre kvalitet ens i allsvenskan, säger 32-åringen till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs IF är på väg mot en allsvensk återkomst. Klubben vann nyligen derbyt mot Landskrona BoIS, toppar tabellen i superettan och har i sommar plockat in stjärnvärvning efter stjärnvärvning.

Inom klubben spirar optimismen och enligt mittfältaren Mohammed Abubakari, 32, är Helsingborg inte bara det bästa laget i superettan. I själva verket är de också det bästa laget inom svensk fotboll.

”Jag vet vad jag pratar om”

– Det här laget nu, det finns ingen bättre kvalitet ens i allsvenskan än vad det här laget har. Det är vad jag tror, säger Abubakari, till Helsingborgs Dagblad, och fortsätter:

– Jag har spelat mot många lag i allsvenskan så jag vet vad jag pratar om. Om du kollar på hur vi spelar och spelarnas profiler och vad vi gör... När vi startade den här säsongen, cupmatcherna, spelade vi väldigt bra mot de stora lagen. Vi slog AIK.

Ghananen, med ett allsvenskt förflutet i Åtvidabergs FF och BK Häcken, menar att Helsingborg i dag har ett bättre lagbygge än bland annat allsvenska serieledarna AIK och rivalen Malmö FF.

Hyllar lagkamraterna – som bäst i Sverige

– Mycket bättre än de lagen. Du behöver inte bli förvånad för jag vet vilka jag spelar med. Jag har mött Malmö många gånger och vet vilka spelare de har nu. Och när vi pratar om en mittfältare som kan passa bollen så precist finns det ingen i allsvenskan som kan göra det Darijan (Bojanic) gör. Det finns ingen bättre fot i allsvenskan än hans. Det finns ingen spelare i allsvenskan som har så mycket energi som Moro (Mamudo) som kan springa på planen hela tiden. Det finns ingen försvarsspelare som är bättre än Granqvist (Andreas).

Med 19 omgångar spelade av superettan har Helsingborgs IF åtta poäng ner till AFC Eskilstuna på kvalplatsen och tolv poäng ner till Halmstads BK på fjärde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM