Matchhjälten hyllar medspelarna: ”Spelare i toppklass”

avDaniel Sörensen, Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Sigurdsson gjorde 1–0-målet ur en minst sagt snäv vinkel.

NORRKÖPING. IFK Norrköping hänger på i toppstriden.

19-årige Arnor Sigurdsson blev stor hjälte med matchens enda mål i 1–0-vinsten mot Elfsborg.

– När man tränar med spelare i toppklass så är det lätt att vara i fantastisk form, säger segerskytten efteråt.

Senast mot Hammarby stod Elfsborgs målvakt, Kevin Stuhr Ellegard, emot stockholmarnas bombardemang i 90 minuter och höll nollan.

Mot IFK Norrköping fick dansken däremot kapitulera redan efter åtta minuter. David Moberg Karlsson lirkade fram bollen till Arnor Sigurdsson som smekte in 1–0 från en i princip obefintlig vinkel.

Det tidiga målet blev, trots flertalet chanser åt båda håll, matchens enda.

– Det känns jättebra att avgöra med mitt första mål på Östgötaporten, vilken känsla, berättar islänningen.

”Tufft att ta ut laget i IFK”

Den offensive yttern – som kom till Norrköping från isländska Akranes i mars 2017 – fick för bara andra gången den här säsongen spela alla 90 minuter i matchen.

Enligt Jens Gustafsson är konkurrensen i den allsvenska tabelltrean så pass hård att egentligen ingen kan förvänta sig att få spela match ut och match in.

– Det är tufft att ta ut laget i IFK som det ser ut nu. Det är små saker som avgör till den enes eller den andres fördel. Truppens sammansättning och bredd behöver användas. Ett gäng startar matchen och ett annat avslutar den, säger han.

– Arnor spelar mycket bra i dag trots att han inte startar lika bra som resten av laget. Men han kommer i gång snabbt och var löpvillig och gör det bra både offensivt och defensivt.

Ingår i tabellens topptrio

Efter matchen berättade Jens Gustafsson för den samlade pressen att han var imponerad av sättet hans lag genomförde matchens första 20 minuter.

– Vår inledning är den bästa för oss i år, men sedan börjar vi bli för bekväma och ger Elfsborg några kontringslägen som bjuder in dem i matchen. Men sammantaget gör vi en bra match, säger han.

Uddamålssegern innebär att östgötarna nu nätat i 23 raka matcher – förra säsongen inkluderat. Laget är också det enda i årets allsvenska som gjort mål i samtliga omgångar.

Norrköping ligger fortsatt trea i tabellen, som haltar en aning. De är förvisso på samma poäng som Hammarby – 30 poäng på 14 omgångar – men ligger två mål efter i målskillnaden. Elfsborg ligger elva med 16 poäng och har fem poäng ned till kvalstrecket.

Laddar Matchöversikt
De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM