Stjärnans attack efter hånet: ”Sorgligt”

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Petr Cech hånades av lagkamraten Bernd Lenos förra klubb, Bayer Leverkusen, efter att han nästan gjort självmål i ligapremiären.

Nu slår veteranmålvakten tillbaka.

”Det är sorgligt att se”, skriver Cech på Twitter.

Bernd Leno värvades till Arsenal för dyra pengar inför säsongen.

Men i ligapremiären mot Manchester City fick han värma bänken.

Petr Cech fick åter förtroendet mellan stolparna och släppte in två mål i förlusten mot de regerande mästarna Manchester City. Dessutom var han vid ett tillfälle i matchen nära att helt oprovocerat rulla in bollen i eget mål, något som Arsenalfansen – och Bernd Lenos förra klubb Bayer Leverkusen – uppmärksammade på Twitter.

”Vet en kille...”

I en tweet med gråtande emojis visade signaturen @ArsenalTerje en video på Cech och den dråpliga situationen, varpå Bayer Leverkusen – via sitt officiella konto – skickade en passning till den tjeckiske veteranmålvakten.

”Vi vet en kille....”, skrev klubben.

Nu slår Cech tillbaka på samma mikroblogg.

”Vi i Arsenal står för viktiga värderingar som gör oss till en storklubb även utanför det fotbollsmässiga. Schysst spel, professionalitet och god idrottsanda är det viktigaste du lär fotbollsungdomar och det är sorgligt när andra inte delar samma värderingar”, skriver 36-åringen.

”Önskar dig och din stora klubb lycka till”

Bayer Leverkusen svarade sedan på Cechs utspel.

”Hej Petr! Det verkar som att vårt skämt där vi ville se Leno, vår förra spelare, på planen togs emot lite mer personligt än vad som var tänkt. Det var bara ett skämt. Vi står alla för de värderingar du nämnde och vi önskar dig och din stora klubb det bästa. Schysst en-mot-en-räddning på Agüeros skott”, löd svaret.

Åkte på en smällkaramell mot Valencia

Samtidigt som Arsenal föll mot Manchester City åkte Bayer Leverkusen på en 3–0-förlust mot Valencia i en träningsmatch.

Arsenal spelar sin nästa match i Premier League på bortaplan mot Chelsea på lördag.

Bayer Leverkusen går in i det tyska ligaspelet om knappt två veckor, den 25 augusti, då man möter Borussia Mönchengladbach på bortaplan.

Foto: EDDIE KEOGH / X01801
De har vunnit Premier League på 2010-talet 00:51
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM