Ronaldos gest – en passning till Messi

Ronaldo strök sig på hakan och en hel fotbollsvärld kliade sig i huvudet.

För vad betydde egentligen världsstjärnans kryptiska målgest mot Spanien?

Enligt nyhetsbyrån AP var det en stenhård passning till Messi: ”Det är jag som är geten”.

Spanska myndigheter straffade Cristiano Ronaldo med ett villkorligt fängelsestraff och mångmiljonböter för skattebrott. I kvällens iberiska VM-derby svarade Portugals världsstjärna med ett hattrick.

Redan i den tredje minuten ordnade Ronaldo en straff som han själv gjorde 1–0 på. Fullträffen innebar att han blev den fjärde spelaren någonsin att ha gjort mål i fyra VM – en bedrift som bara Pelé, Uwe Seeler och Miroslav Klose tidigare lyckats med.

Samtidigt blev han den förste spelaren någonsin att ha gjort mål i åtta raka internationella mästerskap (EM inräknat).

Messi poserade med get

Efter målet sprang Ronaldo ut till hörnflaggan och firade genom att flera gånger stryka sig på hakan. Samtidigt kliade sig en hel fotbollsvärld i huvudet över det kryptiska budskapet.

Nu har nyhetsbyrån AP dechiffrerat gesten: ”Det är jag som är geten, inte Messi”.

AP skriver att Ronaldo försökte imitera ett getskägg eftersom get på engelska, goat, är en förkortning för ”greatest of all time”. Något som Lionel Messi nyligen anspelade på när han i en reklam för Adidas poserade med en get i famnen.

Drömmål på frispark

Ronaldo har uppenbarligen sett reklamen, men verkar tycka att det handlar om falsk marknadsföring. För om du frågar honom är det så klart han själv som är världens bäste fotbollsspelare genom tiderna.

Och efter Ronaldos match mot Spanien är det nog många som är benägna att hålla med. 33-åringen följde upp sitt 1–0-mål med att sätta både 2–1 och 3–3. Det senare var ett drömmål på frispark i matchens slutminuter.

Om Ronaldo är en get var David de Gea matchens syndabock. Spaniens målvakt stod för en rejäl tavla när han släppte in Ronaldos 2–1-mål.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.