Efter buropen – bad om förlåtelse på ryska

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Domagoj Vida fick utstå kraftiga burop under semifinalen mot England.

Efter matchen uttryckte kroaten sin ånger för sitt kontroversiella uttalande tidigare under VM-turneringen.

– Jag vet att jag gjorde ett misstag, säger han i rysk tv.

Det var efter straffsegern mot Ryssland som Domagoj Vida hördes ropa ”Ära till Ukraina” i en uppmärksammad video som lades ut på sociala medier, och sedan togs bort, av scouten Ognjen Vukojević.

Ett uttalande som inte togs väl emot av det ryska folket på grund av den politiskt spända relationen med Ukraina.

– Det här är en seger för Kroatien. Inget politiskt. Det är ett skämt. Jag har vänner där (i Ukraina) sedan min tid i Dynamo Kiev, jag menade inget annat, förklarade sig Vida efteråt.

Vukojević skickades hem från mästerskapet medan Vida fick fortsätta att representera landet efter en varning från Fifa som inte tillåter politiska utspel.

Foto: Pontus Orre
Vida.

Bad om förlåtelse – på ryska

Båda bad offentligt om ursäkt via ett pressmeddelande från det kroatiska fotbollsförbundet – men Vida var uppenbarligen inte förlåten av alla som tagit illa vid sig.

Under semifinalen mot England fick den 29-årige försvararen utstå kraftiga burop från den ryska publiken som fanns på plats på Luzjniki-stadion i Moskva.

Efter 2–1-segern, som förde kroaterna till nationens första VM-final, ställde en ångerfull Vida upp på en intervju i rysk tv.

– Jag vet att jag gjorde ett misstag och jag ber om ursäkt till det ryska folket, sa han på flytande ryska enligt kroatiska tidningen Slobodna Dalmacija.

– Jag är ledsen, men sånt är livet. Du måste lära dig av dina misstag, tillade han.

På söndag spelar Vida VM-final för sitt Kroatien mot Frankrike. Om han får utstå fler burop återstår att se.


Publicerad: