Cajtoft borta resten av säsongen

FOTBOLL

Tung smäll för Jönköpings Södra

Foto: Anton Cajtoft leds av planen mot Örebro.

Anton Cajtoft utgick skadad mot Örebro SK.

Efter en undersökning står det klart att U21-landslagsmålvakten drabbats av en allvarlig knäskada - och missar resten av säsongen.

– Det är väl sämsta scenariot man kan ha med en knäskada, både korsband och ledband. Det är olyckligt, säger Jönköpings Södra IF:s lagläkare Lars-Göran Hassel.

DOKUMENT: Så blev J-Södra ett succélag att frukta

I början av den andra halvleken i måndagens möte med Örebro SK fick Anton Cajtoft, 22, utgå skadad. Det sedan han skulle plocka ner en nick från en medspelare.

– Jag halkade till med högerbenet och fick en vridning på knät, sa Cajtoft till Sportbladet då.

Misstankarna bekräftades

Efter att ha undersökts med magnetkamera visar det sig att det rör sig om en allvarlig knäskada för Cajtofts del – då det handlar om en främre korsbandsskada, inre sidoledbandsskada och en inre meniskskada.

– Man har ju alltid en misstanke, en arbetsdiagnos, men man vill gärna verifiera den med magnetkamera. Så det var väl vad vi misstänkte som vi fick bekräftat, säger Lars-Göran Hassel, som är lagläkare i Jönköpings Södra IF, om undersökningen som gjordes under onsdagsmorgonen.

Missar EM-kval och OS

För Anton Cajtoft väntar nu rehabilitering innan det är dags för en operation längre fram.

– Det är ju ingen stress. Vi vill ju gärna att ledband ska läka så det blir rehabilitering först och sen operation. Men vi vet inte exakt när det blir.

Skadan innebär att Cajtoft blir borta året ut.

– Man får räkna med 10-12 månader, säger Hassel angående korsbandsoperationen.

Förutom resten av den allsvenska säsongen innebär skadan att Anton Cajtoft missar avslutningen på U21-landslagets EM-kval i höst och OS i Rio de Janeiro till sommaren.