”Kommer inte övertala Zlatan”

FOTBOLL

Andersson om beskedet: ”Blir av med en världsspelare”

Janne Anderssons landslag blir utan Zlatan Ibrahimovic.

Och så kommer det att förbli.

– Jag tror inte på övertalning, säger han till SVT.

Zlatan Ibrahimovic, 34, avslöjade på en presskonferens i går att han slutar i landslaget efter sommarens EM-slutspel.

– Sista matchen för Sverige i EM blir min sista match för Sverige. Jag hoppas det inte blir i morgon. Jag kommer inte delta i OS så hoppas vi går så långt som möjligt här, sa den svenske lagkaptenen.

”Blir av med en världsspelare”

Och den kommande förbundskaptenen Janne Andersson berättar nu att han hade ett möte med Ibrahimovic inför EM samt att han inte tänker försöka övertala anfallsstjärnan.

– Jag tror inte på övertalning i det här skedet. Beslutet måste komma inifrån och utan övertalning, säger Andersson enligt SVT.

Samtidigt medger han att det blir ett tungt tapp.

– Vi blir av med en världsspelare som är Sveriges bäste spelare genom tiderna. Klart han kommer att saknas, men det är upp till mig att göra det så bra som möjligt utan honom, säger han.

”Andra får ta över”

Därmed får Norrköpings guldtränare från i fjol börja sitt nya jobb utan spelare som Andreas Isaksson, Kim Källström och Ibrahimovic som samtliga meddelat att EM blir det sista.

– Nu är det andra spelare som får ta över. De spelare som jag har tillgängliga är de jag kommer ha att jobba med och göra allt för att nå bra resultat med, säger Andersson.

Sverige inleder VM-kvalet mot Nederländerna den 6 september.