Moyes: ”Jag blev orättvist behandlad”

FOTBOLL

Talar ut om tiden i Manchester United

Foto: David Moyes

David Moyes tid i Manchester United blev inte särskilt lyckad.

Redan efter tio månader fick skotten lämna klubben.

– Jag har hela tiden sagt att jag blev orättvist behandlad där, sa Moyes på sin första presskonferens som Sunderland–manager enligt The Guardian.

David Moyes fick nyligen ett nytt tränaruppdrag. Till den kommande säsongen återvänder den 53–årige skotten till Premier League, sedan han anställts som Sunderlands nye manager.

Under sin första presskonferens i klubben var det dock inte bara snack om framtiden i den nya klubben – utan även en tillbakablick på hans misslyckade tid i Manchester United.

”Förmildrande omständigheter”

– Jag har hela tiden sagt att jag blev orättvist behandlad där. När du skriver på ett sexårskontrakt och det slutar med tio månader... Jag vann inte tillräckligt många matcher men du måste säga att där fanns förmildrande omständigheter. Och jag tycker du kan säga att det kanske är saker som har pågått sedan dess som faktiskt rättfärdigar det än mer, sa Moyes enligt The Guardian.

Innan den korta sejouren i Manchester United etablerade David Moyes Everton som ett lag strax under den absoluta toppen, någonting som gjorde att han erbjöds tränaruppdraget i Manchester–klubben.

”Där jag ska jobba”

– Du blir inte erbjuden de stora jobben – Real Madrid, Barcelona, Manchester United – utan en anledning.

Trots att 53–åringens karriär efter Manchester United inneburit uppdrag i Real Sociedad och nu Sunderland menar han att det är på toppen som han hör hemma.

– Jag tror att jag kan arbeta i toppen, det är där jag borde jobba och där min nivå är. Det var det jag såg under tiden jag var där, förklarade Moyes.

Förra säsongen slutade David Moyes nya klubb Sunderland på en 17:e plats i Premier League – och hade två poäng ner till Newcastle som åkte ur högstaligan.

ARTIKELN HANDLAR OM