”Det är pinsamt – jag twittrade till honom”

FOTBOLL

17-årige Christian Pulisic ses som USA:s stora framtidshopp – gjort två mål i Bundesliga

Foto: 17-årige Christian Pulisic är USA:s stora framtidshopp.

Han ses som landets framtidshopp och uppståndelsen i USA är stor.

Men 17-årige Christian Pulisic vill bara vara "en vanlig" kille som får gå på konsert med Justin Bieber.

– Det är pinsamt att erkänna. Men jag twittrade till honom, säger Pulisic till Four Four Two.

Som 16-åring valde han att flytta från USA till Tyskland. Christian Pulisic, som har kroatiska rötter, skrev på för Borussia Dortmund i januari 2015.

Ett och ett halvt år senare har han gjort flera matcher och mål i Bundesliga, debuterat i USA:s landslag och tagits ut i värdnationens Copa America-trupp.

17-åringen ses som USA:s stora framtidshopp.

”Jag förtjänar det”

– Det har varit otroligt. Jag startade som en liten kille som drömde om att leva sin dröm i Europa. En storklubb hittade mig och jag fick fick möjligheten att starta min karriär i deras ungdomslag. Sedan fick jag minuter i seniorlaget och har även gjort en del mål. Det är något som jag inte ens själv räknade med – men jag tycker att jag förtjänar det, säger Pulisic till Four Four Two, som har gjort en lång intervju med honom.

Pulisic har märkt att uppståndelse kring honom i USA är stor. Även om han själv ses sig som ”en vanlig kille”.

– Jag ser alla de där sakerna som folk skriver, och det är klart att de skapar förväntningar på mig. Men jag försöker att lägga det åt sidan, inte läsa allt och i stället fokusera på att bli den bästa spelaren jag kan bli. Jag är mycket tacksam för att jag får chansen att bära USA:s emblem på bröstet och spela matcher för mitt land. Det är helt otroligt, säger Pulisic.

”Det är pinsamt att erkänna”

17-åringen, som redan har gjort två mål i Bundesliga, har inte bara skapat rubriker i media på grund av sina fotbollskunskaper – utan även för sin musiksmak.

För några veckor sedan kontaktade han världsstjärnan Justin Bieber som ska hålla konsert i Tyskland till hösten. Han skrev på Twitter att han ville ha biljetter av Bieber och lockade med en match med Dortmund.

Biebers konsert är i Köln på Pulisics födelsedag den 18 september.

– Det är pinsamt att erkänna. Men jag bryr mig inte, jag twittrade det till honom, säger Pulisic.

Mycket skriverier och stora förväntningar – så är alltså situationen för Pulisic i hemlandet. Och det lär bara bli mer skriverier inför Copa America-premiären för USA den 3 juni. För motståndet står Colombia.

Lärt sig mycket av Mkhitaryan

17-åringen är spelsugen.

– Jag har alltid velat vara farlig i offensiven, oavsett om det är i början av matchen eller senare. Jag vill att försvararna ska hamna på hälarna, det lärde jag mig under uppväxten. Jag vill alltid vara farlig, säger Pulisic, som lärt sig mycket av Dortmunds stjärna Henrikh Mkhitaryan.

– Det har jag definitivt gjort. Jag har aldrig sett en spelare vara så snabb och smidig med bollen. Han bara glider förbi försvararna. Han har hjälpt mig sedan jag kom hit, så jag tror det kan finnas en del likheter mellan oss.

Copa America pågår mellan den 3-26 juni. Det är 100-årsjubileum och USA är värdnation för mästerskapet där Chile är regerande mästare.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Bundesliga

Chile

Colombia