Skrällen – är inte bäst betald i PSG

avAndreas Käck

FOTBOLL

Listan avslöjar Zlatans inkomst – slagen av lagkamrat

Foto: Peter Wixtröm och TT

Störste stjärnan i PSG.

Men Zlatan Ibrahimovic har inte högst inkomst.

En färsk sammanställning från France Football visar att svensken är efter Angel Di Maria.

Foto: Foto: Pontus Orre
Angel Di Maria.

En egen ö, en kyrka och lyx i massor – här är Zlatans fastigheter

I september 2013 förlängde Zlatan Ibrahimovic sitt kontrakt med Paris Saint-Germain till juni 2016. Det uppgavs vara ett lukrativt avtal värt 129 miljoner kronor om året som fick honom att stanna – och även efter Angel Di Marias intåg i huvudstadsklubben (sommaren 2015) har ”Ibra” uppgetts vara den bäst betalde spelaren.

En miljon euro mindre

Så är inte fallet.

I alla fall inte om man ränkar ihop bruttolön, bonus samt sponsor- och reklamintäkter. Då är Di Maria PSG:s bäst betalde med en inkomst på 24 miljoner euro per år, före Ibrahimovics 23 miljoner euro (cirka 213 miljoner kronor).

France Fotboll publicerar sin årliga sammanställning i tisdagens utgåva. Lionel Messi (Barcelona) toppar listan på 74 miljoner euro per år, Cristiano Ronaldo (Real Madrid) är tvåa på 67,4 och Neymar tar tredjeplatsen på 43,5.

”Mitt livs form”

Zlatan Ibrahimovic går mot en rekordsäsong i PSG.

Svensken har gjort 30 mål och elva assist på 26 matcher.

– Jag har aldrig varit så här bra. Det är verkligen så jag känner. I dag är jag i mitt livs form. Jag föddes gammal och kommer dö ung. Det är så det ser ut, sa han i en intervju med Uefa inför tisdagens Champions League-retur mot Manchester City (2-2 i första mötet).