U21-debut för Larsson: ”Mogen”

FOTBOLL

Anfallaren med i EM-kvaltruppen mot Georgien

Foto: Jordan Larsson.

Jordan Larsson är given i Helsingborgs anfall och stått för fyra mål i allsvenskan.

Nu belönas 18-åringen med en plats i U21-landslaget.

– Han är mogen för att visa upp sig i U21, säger förbundskaptenen Håkan Ericson inför EM-kvalmötet med Georgien.

Det är först den 5 augusti det hettar till på allvar för det svenska U21-landslaget. Då ställs fjolårets EM-guldvinnare mot Colombia i OS-premiären i Brasilien.

Men redan på fredag nästa vecka är det dags för nästa tävlingsmatch. Då väntar Georgien på Rimnersvallen i Uddevalla, en motståndare som är ute efter revansch efter höstens möte där Sverige vann med 1–0 efter att Kerim Mrabti gjort matchens enda mål.

"Fint rörelsemönster"

I dag presenterade Håkan Ericsson truppen som ska säkra tre poäng i EM-kvalet men också få ett bra genrep inför sommarens olympiska spel.

En som får chansen att visa upp sig är bland annat Jordan Larsson som gör debut i U21-sammanhang.

– Vi har haft ögonen på Jordan Larsson under det senaste året, både i HIF och i P97-landslaget. Han har ett fint rörelsemönster och jag tycker att han nu är mogen för att visa upp sig i U21, säger Ericson till förbundets hemsida.

Helsingborgsanfallaren har tidigare gjort 15 kamper i U19 och ytterligare 15 i U17-landslaget.

Uttagen – men otillgänglig

En annan nykomling är Malmö FF:s Pawel Cibicki, utlånad till Jönköping Södra, som även han gör blågul debut på U21-nivå.

Anfallaren kommer dock inte få någon speltid.

– Pawel Cibicki är inte aktuell för spel mot Georgien. Han har dubbelt medborgarskap och har varit med på en U21-samling med Polen tidigare. Han får vara med oss nu och så får vi se hur det ser ut till hösten, säger Håkan Ericsson.

Sverige ligger tvåa i sin kvalgrupp och kan vid seger mot Georgien rycka tre poäng ifrån Spanien på tredjeplatsen. Gruppetta är Kroatien som är fem poäng före Sverige, dock med två matcher fler spelade.