”Ibra har en helt fantastisk kropp”

avAndreas Käck

Mourinho: ”Riktiga åldern syns på kroppen”

Foto: TT, INSTAGRAM (@IAMZLATANIBRAHIMOVIC)

Zlatan Ibrahimovic fyller 35 i oktober.

Men José Mourinho är övertygad om att svenskens unika fysik kommer leda till succé även i Premier League.

– Zlatan har en fantastisk kropp, säger tränaren.

GUIDE: Så ser du Manchester United på plats

Flera fotbollstyckare uttryckte skepsis redan innan Zlatan Ibrahimovic blev klar för Manchester United och den gemensamma nämnaren som experterna pekade på var ”Ibras” ålder.

– Zlatan närmar sig 35 och slutet på sin karriär. Han borde inte ens vara ett alternativ för Louis van Gaal, eller vem det nu är som leder laget nästa säsong, sa exempelvis David Ginola.

”Är bara en siffra”

Zlatan själv hävdar att han ”är som ett fint vin – som bara blir bättre och bättre”, och att han ”bara värmer upp”.

Och nu rider José Mourinho ut till försvar för sin prestigevärvning.

När The Guardian ställer frågan: ”Zlatan Ibrahimovic fyller 35 i oktober. Kan han prestera i Premier League?” svarar portugisen med en lång harang.

– Ja! Jag känner honom mycket väl sedan tiden i Inter (2009-10). Det finns en officiell ålder, den som står i din ID-handling, och så finns det en ”riktig ålder”, inte den i din ID-handling. Det är bara ett datum som berättar när du föddes. Den riktiga åldern syns på din kropp, i din hjärna, i din attityd och den här killen (Zlatan) är ung. Han har en fantastisk kropp.

– Han höll på med kampsport innan han började med fotboll och både hans muskler och hans mentala förmåga är helt annorlunda jämfört med andra fotbollsspelare. Låt oss vara ärliga, Zlatan är väldigt rik, han har tjänat stora pengar hela sin karriär, vunnit stora titlar, och du går inte till den tuffaste ligan i världen om du inte är fast övertygad om att du kan klara det.

”Då ville han dit”

– Om du inte känner att du har vad som krävs, då går du till USA, till Kina eller så stannar du i franska ligan en säsong till. Den här killen ville ha en ny utmaning. När jag sa till Zlatan att jag har vunnit i Spanien, Italien och i England och att han inte har det, så tänkte han: ”Jag vill dit. Jag måste vinna där också”. Så hans motivation är hög. Och hans kropp är fantastisk.

”Ska vara redo”

Zlatan fick ledigt från Manchester Uniteds försäsongsturné i Kina och ansluter till laget först på torsdag nästa vecka.

– På söndag inleder han sitt specialschema. Så jag förväntar mig att han är redo när han ansluter till laget och att han kommer prestera för oss direkt, säger José Mourinho.

GUIDE: Så ser du Manchester United på plats

ARTIKELN HANDLAR OM