Se här, Janne Andersson, har angenäma landslagsproblem...

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

FOTBOLL

Förra veckan fanns de där, denna veckan också.

Svenska utlandsproffs uttagna i olika ligors och tidningars ”Veckans lag”.

– Självklart är det bra för landslaget, säger en av dem, Toulouses Jimmy Durmaz till Sportbladet.

Lite senare i eftermiddag tar förbundskaptenen Janne Andersson ut landslagstruppen som ska möta Luxemburg (b) och Bulgarien (h) i VM-kvalet i början av oktober.

Det finns fortfarande landslagssvenskar som brottas med lite speltid (som Emir Kujovic, Filip Helander) eller skador (som Niklas Hult), men Andersson har också ovanligt många blågula spelare i god form.

Är en bonus

Ett tecken på det: de senaste två veckorna har svenskarna varit flera i ”Elf des Tages”, ”Elftal van de Week” eller ”Team of the Week”.

– Det är alltid kul att få sådana utmärkelser, det är en bonus. Men jag vet själv vad jag kan. Självförtroendet har man redan, men det får en extra positiv kick, säger Jimmy Durmaz, som tog plats i franska L'Equipes bästa elva under förra veckan.

Toulouses svenske yttermittfältare följde upp med att göra avgörande 2-0-målet mot PSG i helgen – och lär ha bra chans att komma med i veckans lag igen…

Förutom Durmaz fanns åtminstone även Pontus Jansson, Leeds (från the Championship) och Emil Forsberg, Leipzig, med i olika veckans lag förra veckan.

Grunden speltid

Där har denna vecka redan Borussia Mönchengladbachs Oscar Wendt och Sam Larsson, Heerenveen, tagit plats från sina respektive ligor.

Betyder de här utnämningarna något för landslaget?

– Det är ett bra tecken. Det betyder att flera av oss är i form och betyder något i sina lag. Det innebär att vi också får speltid och det är den viktigaste grunden för att kunna bygga upp form, erfarenhet och självförtroende – det som man tar med sig till landslaget, säger Jimmy Durmaz.

Sam Larsson med i veckans elva
Pontus Jansson med i veckans elva
Oscar Wendt med i veckans lag i Tyskland
Även Emil Forsberg med i Kickers uttagning av veckans elva
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.