Domen: Sågar det svenska mittfältet

FOTBOLL

Tidningens EM-dom: ”Segt och fantasilöst”

Italienska Gazzetta dello Sport har hittat Sveriges svaghet.

Det centrala mittfältet.

”Det är segt och fantasilöst”, skriver tidningen.

EM står för dörren med premiärmatch på fredag.

Då gör även världens tidningar sina guider och bedömningar inför mästerskapet.

Och när italienska Gazzetta dello Sport gör sin Sverige-granskning har man hittat en rejäl svaghet i Erik Hamréns landslag.

Det svenska innermittfältet.

”Får trolla ihop mittfältet”

Tidningen dömer ut chanserna att dominera matcherna centralt.

”(Pontus) Wernbloom är inte direkt någon spelare som spelar särskilt vacker fotboll, han kan bara stänga matcher. Palermos (Oscar) Hiljemark fick mycket uppmärksamhet i början av sitt äventyr i Serie A, men tappade med tiden och hade svårt att få ut något vettigt i slutet”, skriver tidningen i sin dom.

Framför allt ifrågasätter tidningen svenskarnas chanser i gruppspelet utan Albin Ekdal som dragits med skadeproblem och inte är redo för 90 minuter.

”Om inte Ekdal återhämtar sig får de trolla ihop något på mittfältet. Hans fysiska tillstånd är Erik Hamréns stora huvudbry. Han är viktig för att det inte ska bli segt och fantasilöst. Utan honom måste Kim Källström, i själva verket en spelfördelare, ha en mer defensiv uppgift. Det är inte precis vad han gör bäst”, skriver Gazzettan. 

Ifrågasätter backlinjen

Annars är det endast Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg som målas ut som de stora hoten mot en italiensk och belgisk dominans i gruppspelet.

Även den svenska defensiven ifrågasätts från italienskt håll.

”Under de senaste åren har backlinjen delvis förlorat sitt rykte som en ogenomtränglig mur. Förhoppningen i framtiden ligger på Victor Nilsson Lindelöf.”