”Det är en skam och direkt motbjudande”

FOTBOLL

Kritiken mot Man United: ”Han var inte frisk nog...”

Foto: GETTY IMAGES
Det var den här bortamatchen mot Hull när United avgjorde sent som Graeme Clarke missade.

Graeme Clarke har haft säsongsbiljett i 40 år.

Nu har han stängts av från Manchester Uniteds bortamatcher i ett år – efter att ha missat en bortamatch.

”Andra supportrar tycker att det är en skam och direkt motbjudande”, skriver Daily Mail.

Manchester United får massiv kritik i England.

Detta sedan supportern Graeme Clarke, 58, stängts av från klubbens bortamatcher under ett års tid för att ha missat bortamötet med Hull tidigare under säsongen.

Stängs av i ett år

Clarke, som haft en säsongsbiljett på Old Trafford i 40 års tid, hade tillsammans med sin Callum bokat in resan till Hull.

Men under matchdagen insjuknade 58-årige Graeme och missade Premier League-mötet.

Hans biljett stod därmed oanvänd och nu har Manchester United bestraffat supportern med ett års avstängning från klubbens bortamatcher.

”Även om vi förstår att omständigheter kan förekomma måste du avboka biljetten om du inte kan gå på matchen”, motiverar Manchester Uniteds biljettchef Sam Kelleher i ett mejl enligt Daily Mail.

Och beslutet har knäckt den 58-årige supportern.

– Just nu vill han bara ge upp sin säsongsbiljett (värd över 10 000 kronor reds. anm) efter vad som har hänt. Vi vill bara att avstängningen ska hävas – vi känner att det är väldigt orättvist. Det fanns inget annat vi kunde ha gjort den där morgonen, säger sonen Callum enligt Manchester Evening News.

”Det är en skam”

Även i supporterkretsar rör beslutet upp känslorna.

Flera Manchester United-supportrar har nu öppet vädrat sin kritik mot den egna klubben och kräver att avstängningen hävs.

”Med tanke på omständigheterna – att Graeme Clarke inte var frisk nog att resa – har det skapat ilska hos andra supportrar som tycker att det är en skam och direkt motbjudande”, skriver Daily Mail.

Följ Sportbladet på Facebook!

ARTIKELN HANDLAR OM