AFC stormar mot allsvenskan efter ny vinst

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Athletic vann mot Örgryte och ligger nu tvåa i superettan.
Då skickar AFC-tränaren Özcan Melkimichel en känga till konkurrenten Halmstad.

– Vi har jäkligt kul just nu, jag tror inte att de har det, säger han.

Athletic FC Uniteds framgångssaga bara fortsätter.

Efter att Halmstad tappat poäng under helgen, 1-1 mot Syrianska, så hade Solnalaget, som nästa säsong spelar i Eskilstuna, möjligheten att gå upp på en allsvensk direktplats.

En chans de också tog – men det satt långt inne borta mot Örgryte.

Det dröjde hela vägen till den 61:a minuten innan ledningsmålet kom via Jernade Meade, sedan rullade det på och AFC kunde till slut vinna med 3-0.

– Det första målet är viktigt. Det kommer i en period där Örgryte trycker på, de har publiken med sig. Men sen får vi ett lyft, ett större självförtroende, de måste jaga och då är vi effektiva, säger Özcan Melkimichel.

”Vi är inte dumma”

AFC, som nu har sju raka matcher utan förlust, går i och med vinsten upp på en andraplats i superettan, tre poäng bakom Sirius och på bättre målskillnad än Halmstad. Endast fyra matcher återstår av serien.

– Helt ärligt... vi är inte dumma. Vi vet om tabellpositionen och vi trivs väldigt bra med den. Vi har kämpar hårt för att nå den och vi har uppnått den via många bra prestationer. Det viktigaste nu är att vara ödmjuka och inse att vi behöver jobba ännu hårdare. Men vi gillar situationen och vi ska göra allt för att behålla den, säger Melkimichel.

”Pressen ligger på Halmstad”

I superettans absolut sista omgång möts just Halmstad och AFC. Innan dess ska även Halmstad möta serieledande Sirius.
Melkimichel tror dock att allt avgörs den 5 november, i omgången 30, på Örjans vall.
Pressen? Den ligger på Halmstad.

– Det blir en fantastisk match som vi absolut ser fram emot. Nu har vi en bra målskillnad och pressen ligger på dem. Det var inte vi som var favoriter, det var dem. Vi har jävligt kul just nu, jag tror inte att Halmstad har det, säger AFC-tränaren.

■ ■ ■

I botten av tabellen tog Degerfors en blytung vinst hemma mot Gais.

Tobias Solberg, som har spelat flest A-lagsmatcher i klubbens historia, gjorde matchens enda mål på frispark tidigt i matchen.

Vinsten betyder att Degerfors klättrar från kvalplats till en tolfteplats, vilket innebär säker mark.

■ ■ ■

Värre ser det dock ut för Ängelholm. Jumbon fick 0-0 hemma mot Frej, och de har nu fyra poäng upp till kvalplats och nio poäng upp till Degerfors på säker mark.

Publicerad: