Publikskandalen på Gamla Ullevi

Eriksson: ”Förstår inte varför vi spelar”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Sebastian Eriksson, 27, var fullkomligt vansinnig på de egna IFK Göteborgs-fansen efter att ett knallskott hade kastats in mot MFF-spelaren Tobias Sana..

– Jag blev jävligt arg. När sådant här händer förstår jag inte varför vi spelar fotboll längre, säger Eriksson till Sportbladet.

Sebastian Eriksson kan vara het i sin mittfältsroll på planen.

Men när det kastades ett knallskott mot IFK Göteborgsmittfältarens vän Tobias Sana, som numera spelar i Malmö FF, rann det över helt.

– Jag förstår inte varför de vill honom något illa. Sana har inte gjort något dumt eller fel. Det är en fantastisk kille, världens snällaste människa.

”Hade på känn”

– Jag förstår att han reagerade och blev arg, jag blev jävligt arg själv.

– Jag försökte lugna ner våra fans. Jag hade på känn direkt att det skulle bli så här, att matchen skulle avbrytas – och att vi nu till och med kanske kommer förlora den.

– Det är så jävla korkat, att man vill skada någon, att man inte är smartare som människa, säger Eriksson.

Hur upplevde själva knallskottet?

– Jag såg direkt att det var rök kring Sana och förstod att det hade smällt väldigt nära honom. Jag fattade att det skulle bli ett väldigt liv då direkt eftersom det var han.

”Känner för Sana”

– Men vi känner alla för Sana. Jag förstår att han reagerade och blev arg.

– En person förstör för så många. Vi spelare sliter hårt, klubben kämpar, tusentals hängivna, bra supportrar lägger ned mycket tid och pengar – för vad? När sådant här händer vet jag inte varför vi spelar fotboll längre.

– Jag vet att Young Fellows (IFK Göteborgs ungdomsklack) sitter i närheten. Hade jag varit förälder hade jag inte vågat skicka mina barn till nästa match. Det här har utvecklats till ett samhällsproblem där förbundet, politiker, klubbar och fans måste göra något för att få stopp på det här, säger Sebastian Eriksson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Jonas Eriksson: ”Mats Gren var falsk och lögnaktig i IFK Göteborg”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Publikskandalen på Gamla Ullevi

Malmö FF

Sebastian Eriksson

IFK Göteborg

Allsvenskan i fotboll

Tobias Sana