Hult: ”Väldigt glad över att jag blivit uttagen”

FOTBOLL

Innermittfältaren Niklas Hult gör comeback i landslaget.

26-åringen var ett av flera nya namn i Janne Anderssons trupp till VM-kvalet.

– Jag blev väldigt glad över att jag blivit uttagen, säger Niklas Hult.

Foto: AFP
Niklas Hult

I somras lämnade Niklas Hult Nice för grekiska storklubben Panathinaikos.

Nu är mittfältaren en del av Janne Anderssons nya landslag. Hult har fyra a-landskamper på sitt cv.

Vad var reaktion när du blev uttagen?

– Jag blev väldigt glad över att jag blivit uttagen. Alltid oerhört roligt att vara med i landslaget. Nu ger det extra energi, bra början på säsongen. Det är en nystart för landslaget och då är det extra kul att få finnas med från början.

Hur uppfattade du det som Marcus Berg anklagas för i samband med första matchen mot Bröndby?

– Jag uppfattade ingenting. Det var lite hätsk stämning under matchen, som det brukar vara när det gäller mycket. Bröndbyspelarna smällde på hårt, var aggressiva i spelet.

– Jag hörde ingenting av det som påstås. Har bara läst om det, både anklagelserna mot Marcus och vad Bröndbyspelarna ska ha sagt till vår spelare.

”I bra form”

Var står du spelmässigt nu?

– Jag känner mig i bra form. Jag har fått stort förtroende här i Panathaniokos. Hörde prat om att jag är uttagen som mittfältaren.

– Vi har spelat med tre försvarare och jag spelat på vänsterkanten som mf. Jag gillar att springa mycket, att jobba både offensivt och defensivt.

Vad har du utvecklat?

– Jag känner att jag har tagit steg hela tiden när man tränar och spelar med och mot bra spelare, först i franska ligan och nu i Grekland. Utvecklande att spela i Europaspelet.

– Tidigare med som innermittfältare när jag spelade i Nice. Nu är jag nog med och konkurrerar mer som yttermittfältare. Men jag har inte pratat med Janne Andersson så jag vet inte exakt hur de resonerar.

Vad tror du om chansen att få spela? Både Durmaz och Forsberg har spelat mycket i den positionen.

– Det är klart att det är tufft, så det ska vara. Vi är lite olika spelartyper. I en match där vi kanske behöver spela lite mer tillknäppt kan jag spela på en kant och kanske lägga ned lite mer defensivt jobb eftersom jag har spelat ytterback en hel del.

Sverige spelar första VM-kvalmatchen mot Nederländerna 6 september.