Zlatans rekordjakt – kan bli först på 91 år

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan tangera 91 år gammalt klubbrekord mot Hull

1 av 3

Zlatan Ibrahimovic är besatt av att slå rekord.

Nu har svensken chans på ytterligare ett.

Om Ibrahimovic nätar i mötet med Hull på lördag tangerar han ett 91 år gammalt klubbrekord, skriver Manchester United på sin hemsida.

Redan innan han hade debuterat för sin nya klubb hade Zlatan Ibrahimovic, 34, slagit två rekord i Manchester United.

Först slog svensken rekord i läkarundersökningen.

”Skapar redan historia. Vi kan bekräfta att Zlatan slog Manchester Uniteds styrkerekord i testerna under läkarundersökningen”, bekräftade klubben på sin hemsida och kort senare slog Ibrahimovic sociala medier-rekord.

”Skriver om rekordböckerna”

Och nu har svensken chans på ett tredje klubbrekord i United.

På sin hemsida skriver Premier League-klubben att 34-åringen kan tangera ett 91 år gammalt rekord om han nätar i ligamötet med Hull på lördag.

Efter att ha gjort mål i sina tre första tävlingsmatcher – Leicester, Bournemouth och Southampton – kan Zlatan bli blott andre Unitedspelare i historien att göra mål i de fyra första matcherna.

Det nuvarande rekordet innehas av Jimmy Hanson från säsongen 1924.

”Så historieböckerna hägrar för Ibrahimovic i helgen. Om den svenske nummer nio kan bryta igenom Hulls försvar skriver han om rekordböckerna”, skriver Manchester United på sin hemsida.

”Representerar Sverige”

Även tiden i PSG präglades och framför allt avslutades med rekord. Svensken har tidigare även pratat om sin jakt efter rekorden.

– När jag är utomlands så representerar jag Sverige och jag gör det på det bästa sättet jag kan – genom att spela fotboll. Jag hoppas att jag kan fortsätta med det och slå ytterligare rekord, sa Zlatan efter en ligamatch mot Bastia 2014 när han passerade Gunnar Nordahl som främste svenske målskytt i Europa genom tiderna.

Hull–Manchester United spelas på lördag klockan 18.30. Matchen sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM