Allsvenskan i fotboll 2016

Wolff Eikrem om rekordet: ”Stolt”

Av: 

Pelle Strandman

FOTBOLL

Malmö segrade mot Sundsvall

Sundsvall. Nytt assistrekord – med tio matcher kvar i allsvenskan.

Magnus Wolff Eikrems högerfot spelade återigen en avgörande roll för Malmö FF borta mot Sundsvall.

– Jag är väldigt stolt och glad över det, säger norrmannen efter 1–0-segern.

Det var många historier som upprepade sig på Norrporten på söndagskvällen. Ny seger för Malmö, nytt poängtapp för Sundsvall, nytt mål av Vidar Örn Kjartansson.

Men framför allt.

En ny assist av Magnus Wolff Eikrem.

När norrmannen i den 64:e minuten slog en av totalt elva hörnor mot Sundsvall stod han för sin 15:e assist för säsongen – nytt rekord i allsvenskan sedan Svenska Fotbollförbundet började föra statistik i kategorin 2001.

– Det är väldigt bra gjort av Vidar. Han har en instinkt för mål som är helt otrolig, säger Wolff Eikrem som gärna hellre talar om sin lagkamrats prestation än sin egen.

"Vi vinner på en dålig dag"

26-åringen drog in en hårt utåtskruvad boll från hörnflaggan och Malmös isländske skyttekung nådde högst med pannan och tryckte hårt in matchens enda mål mot Sundsvall.

– Väldigt stolt och glad över det, säger Wolff Eikrem som framför allt är lättad över en ny trepoängare i en svårspelad match.

– Vi skapade lite småchanser här och där men det är kanske inte den bästa matchen från oss. Vi vinner på en dålig dag och det är väldigt gott.

Malmö dominerade matchbilden men fick stångas mot ett kompakt hemmaförsvar och hade jobbigt att komma till de där vassa chanserna.

Svårspelat för MFF

Frustrerande, tyckte matchens enda målskytt.

– Det var svårt att skapa lägen i dag. De hade många spelare i försvaret och då blir det jobbigt. Gör man inte ett tidigt mål så blir det lättare för dem och svårare för oss, säger Kjartansson.

När väl islänningen fick utdelning var det en förlösande känsla för honom, lagkamraterna och ett 70-tal tillresta MFF-supportrar.

– Jag visste inte att jag kunde hoppa så högt, men jag gjorde det bra och det var en bra boll från "Mange".

Från cupfiasko till seger

Prestationen var milt uttryckt ett steg i rätt riktning jämfört med den i svenska cupen i veckan där Landskrona besegrade de himmelsblå med 3–1.

– Det var historiens sämsta match av Malmö, tycker jag. Vi var verkligen motiverade nu mot Sundsvall, säger Kjartansson.

MFF är nu tillbaka i ensam serieledning med en poäng före regerande mästarna IFK Norrköping. Samtidigt tappade AIK poäng i derbyt mot Hammarby och det ser allt mer ut att kunna bli ett tvålagsrace om SM-guldet.

Tabellen är dock inte något lagets assistkung tänker på.

– Vi tänker inte på det utan bara på att vinna varje match. Gör vi det vinner vi serien, säger Magnus Wolff Eikrem.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

GIF Sundsvall

Malmö FF

Magnus Wolff Eikrem

Allsvenskan i fotboll