”Rooney lever i Zlatans värld nu”

avMartin Tolén, Rasmus Senator

FOTBOLL

England överens: Rooney inte störste stjärnan längre

Två nya mål, varav ett på straff.

Nu pekas Zlatan Ibrahimovic ut som den nye Manchester United-ledaren.

”Wayne Rooney lever i Zlatans värld nu, och i Zlatans värld finns det bara en man som får ta straffarna”, skriver Daily Mail.

Zlatan Ibrahimovic, 34, har fått en flygande start på sin tid i Manchester United.

Han avgjorde Community Shield-finalen, nätade i Premier League-debuten och i går fyllde han på med två nya mål i hemmamötet med Southampton.

Det andra kom på straff, en chans Ibrahimovic fick före Wayne Rooney och nu pekas svensken ut som den nye Manchester United-ledaren.

”Wayne Rooney lever i Zlatans värld nu, och i Zlatans värld finns det bara en man som får ta straffarna”, skriver Daily Mail.

”Zlatan ett geni”

Ibrahimovic belönas med 7,5 i betyg och får därmed högst betyg av samtliga.

”Vilken inverkan han har i den här klubben. Fyra mål på tre matchen, men även utan dem skulle hans närvaro ha ändrat dynamiken i klubben. Han är vad Rooney behövt i flera år nu, en riktig målskytt. En anfallskollega som vill ta ansvar och dela på lasten”, skriver tidningen.

Även Daily Mirror reagerar på att Ibrahimovic fick ta straffen före Rooney.

”Rooney är inte den störste stjärnan längre”, skriver tidningen som ger Zlatan en nia i betyg.

”Han är ett geni redan och älskad av Unitedfansen. Han ser ut som en man med ett uppdrag”, tycker Mirror.

”Världsklass”

Lokaltidningen Manchester Evening News är även de imponerade och belönar Ibra med en åtta i betyg – högst av samtliga Unitedspelare.

”Vilade under långa stunder, men hans världsklassavslut kan jämföras med hans nya ramsa”, skriver MEN.

The Mirror konstaterar att svensken kan bli den spelaren som tar Premier League-titeln tillbaka till klubben.

– Svensken är den perfekta spelaren för att vinna titlar då han kommer straffa lag vecka in och vecka ut. Han har visat just den egenskapen under sina första veckor som Manchester United-spelare, skriver tidningen.

Paul Pogba fick även han fina betyg från flera av de brittiska tidningarna och kunde så när ha spelat fram Zlatan till sitt tredje mål. Någonting som The Guardian noterar.

– Den enda besvikelsen var möjligen att Ibrahimovic inte fick kröna sitt första framträdande på sin nya hemmaplan med att ta hem matchbollen som en souvenir efter ett hat-trick, skriver Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM