'Det var det största misstaget i min karriär'

FOTBOLL

Förre United-succén pekar på var karriären spårade ur

1 av 2 | Foto: Federico Macheda jublar - men knappast över sin nuvarande lön.

Federico Macheda var 2009 års Marcus Rashford i Manchester United.

I dag har Macheda svårt att ta en startplats i Cardiff City och 24-åringen talar nu ut om var karriären gick fel.

Federico Macheda kom från ingenstans när han i april 2009 slog igenom i engelska storklubben Manchester United. Den då 18-årige anfallaren var redan en högt aktad ungdomsspelare inom klubben och i sina två första framträdanden för seniorlaget gjorde han två mål för klubben.

Men succéstarten till trots lyckades Macheda aldrig etablera sig i A-laget och tillbringade i stället lånesejourer hos Sampdoria, Queens Park Rangers, Stuttgart, Doncaster Rovers och Birmingham City innan kontraktet med United löpte ut och han gjorde en permanent flytt till Cardiff City 2014.

”Inte det bästa”

Men även i Cardiff har Macheda haft svårt att slå sig in i startelvan och den i dag 24-årige anfallaren talar nu ut om var karriären gick fel:

– Sir Alex Ferguson sa till mig att det vore bra att gå ut på lån för att vara i form till nästa säsong. Jag vet inte varför jag flyttade till Italien. Det var det största misstaget i min karriär. Jag borde ha stannat i England, säger han enligt Goal.

Under lånesejouren hos Sampdoria 2011 blev det blott 14 framträdanden och noll mål.

– Jag ville spela i Serie A. Laget (Sampdoria reds anm.) var inte särskilt bra och jag åkte in och ut ur laget. Jag var endast 19 år gammal och vi blev nedflyttade, det var inte det bästa för mig. När jag kom tillbaka var jag tvungen att jobba tre gånger hårdare för att få en chans. Det var inte lätt.