Egna fansens grova attack: ’Känns sjukt’

FOTBOLL

I bråk med fansen efter förnedringen

Foto: Bildbyrån

1-5-förlust mot Östersund.

Då hamnade Astrit Ajdarevic i dispyt med fansen när han gick fram för att tacka dem efter matchen.

– När folk skriker att jag borde dra från klubben, då känns det inte bra i hjärtat, säger han.

Örebro blev utspelat i sista hemmamatchen för säsongen. Östersund gjorde processen kort, ledde med 3-1 redan i halvtid och vann till slut med hela 5-1.

Efter matchen gick flera hemmaspelare, däribland Astrit Ajdarevic, fram till fansen för att tacka för stödet.

Då svallade känslorna över.

”Att gå och tacka fansen runt arenan och sen höra att någon skriker horunge, byt ut dig själv och lämna vår klubb, efter allt slit man lägger ner för att klubben ska gå i rätt riktning, det kan jag tyvärr inte släppa”, skriver Ajdarevic på Twitter.

När glåporden skreks brann det till för 26-åringen, som ilsknade till tillbaka.

– Det var mycket frustration från båda håll. En individ skrek lite grejer som jag kände var över gränsen och då blev jag förbannad. Jag förstår att det är mycket frustration efter en sådan här match, vi spelare skäms lika mycket, men när man får höra att man borde dra från klubben, då känns det inte bra i hjärtat, säger Ajdarevic när Sportbladet ringer upp.

”Känns bara sjukt”

Han fortsätter:

– Ena dagen är man det bästa som har hänt ÖSK, andra dagen får man höra sådana här grejer. Det känns väldigt tråkigt. Jag kan ta mycket, men jag kan inte ta vad som helst. Speciellt inte när det är saker som inte är sanna. Som att jag inte ger allt för klubben, för det gör jag. Jag skyddar och hyllar den här klubben i nästan alla intervjuer jag gör. Jag har gett allt för ÖSK sedan jag kom hit. Jag säger inte att jag är ÖSK:s frälsare, men jag kan rakryggat säga att jag har gjort allt för klubben, och att då få höra att man borde dra härifrån … det känns bara sjukt.

Hur hanteras sådana här saker inom klubben?

– Alltså, det finns inget att lösa. Jag är inget barn. Jag har varit med länge och jag fattar att fansen är besvikna efter en sådan här insats. Men det finns en gräns. Om man gör nio grejer rätt och den tionde grejen fel så ska det inte få förstöra allt. Jag ber om ursäkt för att jag reagerade som jag gjorde, men jag tänker inte acceptera att vad som helst skriks.

”Vad ska man göra?”

Ajdarevics kontrakt löper ut efter säsongen.

Han tänker inte låta den här incidenten avgöra hans framtid.

– Men om fansen menar det de säger, om de verkligen vill att jag ska lämna så … vad ska jag göra? Man kan inte spela kvar i en klubb man inte är önskvärd i. Men jag hoppas inte att vi ska behöva skiljas åt som ovänner, för jag har bara positiva saker att säga om ÖSK, så det känns tråkigt att det blir så här. Sen får vi se vad som händer i framtiden, säger han.