Polisanmälningar för laser i derbyt

”Försök till grov misshandel”

Djurgårdens målvakt Kenneth Höie stördes vid två tillfällen av en laserpekare under allsvenska derbyt mot Hammarby.

Nu har polisen upprättat två anmälningar om försök till grov misshandel.

– Laserpekaren användes vid två tillfällen, säger polisens presstalesman Lars Byström till Dagens Nyheter.

Djurgårdens målvakt Kenneth Höie noterade själv laserstrålen när han gjorde sig redo för en frispark från motståndaren Hammarby under den första halvleken av måndagens allsvenska fotbollsderby.

– Det var något som flög runt men för min del gällde det att fortsätta fokusera på bollen, säger Höie till Dagens Nyheter.

– Jag såg lasern i gräset. Men jag fick den aldrig i ögonen. Det var inte så att jag blev bländad vilket jag hört att man kan bli.

”Användes vid två tillfällen”

Laserpekare som är klassade i de högre kategorierna är förbjudna att inneha. Även andra laserpekare kan vara farliga om strålen träffar ögat.

Polisen har mottagit rapporter om händelsen och upprättat två anmälningar.

– Laserpekaren användes vid två tillfällen. Det ena var riktat mot Djurgårdens målvakt. Enligt mina noteringar var det klockan 19.35, drygt 20 minuter in på matchen. Det skulle skrivas två anmälningar om försök till grov misshandel, säger polisens presstalesman Lars Byström till DN.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.