”Spydde & sidan domnade bort”

FOTBOLL

Forsberg om dramat efter smällen: Borde inte spelat vidare

1 av 2

Landslagets nyckelspelare Emil Forsberg missade mötet med Köln i Bundesliga innan landslagets VM-kvalsamling.

Nu berättar 24-åringen om dramat efter att en olycklig smäll träffat huvudet på Forsberg under mötet med Borussia Mönchengladbach.

– Vänstersidan började domna bort, säger Forsberg.

Det var den 21 september som RB Leipzig spelade 1-1 hemma mot Borussia Mönchengladbach. Emil Forsberg beskriver hur han fick en smäll mot huvudet under matchen men valde att spela vidare.

– Det skulle jag kanske inte ha gjort, säger Forsberg.

”Började domna bort”

När 24-åringen kommit hem efter matchen började han må illa.

– Det började domna bort och jag spydde lite hemma. Då åkte vi upp och jag fick sova en natt på sjukhus. Sen gick det någon dag och jag skulle spela mot Köln men kunde inte. Jag fick ont i huvudet när jag skulle springa och fick vila. Sen på måndagen var det okej igen.

Domna bort?

– När jag kom hem och la mig i sängen började vänstersidan domna bort. Det var lite läskigt men det var ingen fara. Jag fick åka in på sjukhus, sov där en natt och de gjorde alla möjliga tester men det var ingen fara.

”Mer frun som var orolig”

Var du orolig?

– Nej, det var lugnt, det var mer min fru som var orolig matchen efter när jag fick en till smäll mot huvudet men det är ingen fara.

Forsberg var tillbaka till segermatchen mot Augsburg den 30 september. En av många segrar för RB Leipzig som överraskat stort och ligger på femte plats i Bundesliga.

– Vi har varit en överraskning i hela Tyskland. Jag tror många är chockade över hur bra vi gått. Fortfarande obesegrade och har gjort väldigt bra insatser. Vi har imponerat så det är kul.

En form Forsberg nu också hoppas ta med sig in till VM-kvalmatcherna mot Luxemburg på fredag och Bulgarien på måndag.

– Det är klart det känns bra. Jag känner mig i bra form och som alltid är det kul att komma hit och försöka bidra.

ARTIKELN HANDLAR OM