Köpet som kostade Liverpoolchef jobbet

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ogillade lagkaptenen: ”Var bortkastade pengar”

Jordan Hendersson
Foto: TT
Jordan Hendersson

Damian Comolli värvade Jordan Henderson till Liverpool.

Och fick sparken.

– Ägarna sa att köpet var bortkastade pengar, säger Comolli.

Jordan Henderson, 26, har växt ut till en frontfigur i Liverpool.

Han tog över lagkaptensbindeln efter ikonen Steven Gerrard och fick i går bära kaptensbindeln för det engelska landslaget när Wayne Rooney var petad.

”Henderson var ett misstag”

Men Liverpool har inte alltid uppskattat sin lagkapten.

Förre sportchefen Damian Comolli avslöjar att han fick sparken av de amerikanska ägarna John W. Henry och Tom Werner – för att ha värvat in Henderson från Sunderland 2011.

– Henderson är huvudanledningen till att jag fick sparken. Den dagen jag blev av med jobbet sa ägarna att det köpet var bortkastade pengar och ett stort misstag. Alla rätt till sin egen åsikt, men jag tycker att vi betalade ett acceptabelt pris för honom, säger Comolli enligt Mirror.

Henderson värvades in för strax över 200 miljoner kronor från Sunderland av Comolli och dåvarande managern Kenny Dalglish – som också fick sparken ett år senare.

– Han var en ung, engelsk spelare och vi vet att de brittiska spelarna är dyrare. Men vi ville betala de pengarna eftersom vi trodde att han i framtiden skulle bli en enastående spelare, säger Comolli.

”Visste att han skulle bli kapten”

När Henderson nu växt ut till en lagkapten för klubben så tycker den förre sportchefen att han fått upprättelse.

– Jag var övertygad om att han skulle bli kapten en dag. Folk kommer självklart tycka att det är lätt att säga nu, men den gången visste jag att han med tiden skulle bli Liverpools lagkapten. Nu är han även kapten för det engelska landslaget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.