Blågult spanar på Jakob Johansson

FOTBOLL

”Det är jättekul och en bekräftelse från deras sida”

Foto: TT
Jakob Johansson i AEK Aten förra säsongen.

ATEN. Landslaget jagar formstarka centrala mittfältare.

Blågult har varit i fortsatta samtal med Rasmus Elm och Sportbladet kan även avslöja att man nyligen var på plats och spanade in AEK Atens Jakob Johansson, 26.

– Tiden i Grekland har gjort mig till en bättre spelare tekniskt, säger han.

Peter Wettergren.

På tisdag nästa vecka tar förbundskaptenen Janne Andersson ut VM-kvaltruppen till stormötet med Frankrike i Paris 11 november.

Uppenbarligen lägger landslagsledningen kraft just nu på att inventera svenska centrala mittfältare.

Orsaken är uppenbar.

Albin Ekdal får mycket speltid, men i ett Hamburg som krisar i Bundesliga och dessutom har svensken fått spela mittback i de senaste matcherna.

Ekdals innermittfältskollega mot Luxemburg och Bulgarien, Oscar Hiljemark, är både petad i Palermo och offentligt kritiserad av kontroversielle presidenten  Maurizio Zamparini.

Alternativen Marcus Rohdén, Crotone, och Alexander Fransson, Basel, har båda nött bänk i respektive klubblag senaste tiden.

”Vi har varit i Aten och tittat”

Enligt uppgifter till Sportbladet var assisterande förbundskapten Peter Wettergren nyligen i Grekland och såg på plats AEK Aten och defensiva mittfältaren Jakob Johansson i en ligamatch.

Uppgifter som Wettergren bekräftar.

– Ja, vi har varit i Aten och tittat, men jag vill inte kommentera olika spelare individuellt i det här läget.

– Vi försöker hinna med att se så många intressanta spelare som möjligt, Janne Andersson, jag och andra i vår stab, både i allsvenskan och utomlands, säger Wettergren.

Den assisterande förbundskaptenen bekräftade även för Fotbollskanalen i måndags att han nyligen diskuterat landslagsspel med Rasmus Elm vid ett besök i Kalmar, men att mittfältaren sannolikt inte är aktuell för VM-kvalet mot Frankrike.

”Jättekul och en bekräftelse”

Jakob Johansson, som anslöt till AEK i januari 2015 och direkt var med om att spela upp det forna storlaget tillbaka till högstaligan och har stjärnstatus i Grekland, kände själv inte till att landslagsledningen sett honom på plats i Aten.

– Det visste jag inte. Det är jättekul och en bekräftelse från deras sida att det gått bra för mig här, säger Johansson till Sportbladet.

Hur har du utvecklats sedan du lämnade IFK Göteborg?

– Jag är mer involverad i uppbyggnadsspelet. Jag har blivit bättre fotbollstekniskt och är mer bekväm med bollen.

En med stor erfarenhet av landslagsspel och som inte helt oväntat hyllar Johansson är AEK Atens nye sportchef, Daniel Majstorovic.

– Jakob har gjort det väldigt bra hos oss. Han ska definitivt vara med i bilden och konkurrera om en plats, men sedan är det Janne Andersson som tar ut laget. Konkurrensen är hård i den positionen, säger Majstorovic till Sportbladet.