Kräver ursäkt från Mancini

FOTBOLL

Carlos Tevez känner sig orättvist behandlad

Manchester City finner Carlos Tevez skyldig till kontraktsbrott och vill ge honom ett kännbart straff.

Nu slår argentinaren tillbaka.

Enligt Daily Mirror vägrar Tevez att acceptera Citys dom – och kräver en ursäkt från managern Roberto Mancini.

Det har gått 16 dagar sedan Carlos Tevez gav Roberto Mancini kalla handen och nobbade ett inhopp i Champions League-matchen mot Bayern München.

Ja, i alla enligt Mancini och Manchester City – men inte enligt Tevez själv.

Kort efter den uppmärksammade händelsen på Allianz Arena valde klubben att stängda av den före detta lagkaptenen i två veckor, för att utreda vad som egentligen hände.

Vill straffa Tevez

Nu har de två veckorna passerat – och i går meddelade City på sin hemsida att de finner Carlos Tevez skyldig till kontraktsbrott.

Enligt flera engelska medier hoppas klubben kunna stänga av Tevez ytterligare en månad och bötfälla honom med 1,5 miljoner pund, motsvarande 16,4 miljoner kronor.

När argentinaren, som har spenderat delar av avstängningen i helandet, återvänder till City i dag kommer han att tvingas träna med reservlaget.

Hade möte på onsdagen

Daily Mirror skriver dock att Tevez själv inte accepterar klubbens behandling av honom. Parterna hade ett möte i London i går, där 27-åringen och hans rådgivare blev informerade om läget – och argumenterade emot.

När Citys dom mot Tevez faller – troligen inom en vecka – kan han överklaga i två olika steg, och rättsprocessen kan ta dra ut på tiden i flera månader, ända fram till transferfönstret öppnar igen vid årsskiftet.

Enligt Daily Mirror känner sig Tevez mycket illa berörd av situationen och kräver en ursäkt från Roberto Mancini.

ARTIKELN HANDLAR OM