Reals styrkebesked

FOTBOLL

Körde över ligatrean Valencia – med reservlaget

BARCELONA. Ett cupkrönt Real Madrid ställde ut ett reservlag – och fixade målshow på Mestalla.

I går höjde José Mourinhos lag temperaturen ytterligare inför årets två mäktigaste Clásicon.

– Vi kan vinna på vilken arena som helst oavsett vilka spelare jag har i startelvan, säger Real Madrid-tränaren inför semifinalen i Champions League mot Barcelona.

Foto: Kaká stod för två av Real Madrids sex mål mot Valencia.

Real Madrid visade musklerna mot Valencia på Mestallastadion, där man så sent som i onsdags vann finalen i spanska cupen mot Barcelona. Inför Clásico nummer tre i tät följd laddade José Mourinhos gäng inför Champions League-semifinalen mot Barça med en spektakulär målshow.

Real ställde ut ett reservbetonat lag, där bara två spelare från onsdagens startelva fanns med, och gjorde lidandet kort men smärtsamt med tabelltrean Valencia.

Hattrick av Higuan

Karim Benzema stod för öppningsmålet som följdes upp av tre mål signerade Gonzalo Higauín och två av Kaká. Valencia snyggade till siffrorna via ett mål var av Roberto Soldado, Jonas och Jordi Alba, men Real Madrids andra triumf i Valencia på fyra dagar var en uppvisning av de vita, som fortsatt är åtta poäng efter Barcelona i tabellen med fem omgångar kvar av la liga.

– Vi kommer att kämpa så länge det finns en matematisk chans. Känslan är att vi kan vinna på vilken arena som helst med vilja spelare jag än har i startelvan, säger Mourinho, som hårdnackat vägrade att svara på frågor om den kommande rysaren mot Barcelona i de två CL-semifinalmötena.

”Spelade spektakulärt”

– Nu behöver vi koppla bort fysiskt och psykiskt. På måndag börjar vi tänka på Barcelona, tills dess vill jag att spelarna tänker på annat. Vi har just vunnit en titel och i dag vinner vi genom att spela spektakulär fotboll, säger Mourinho, som öste beröm över tvåmålsskytten Kakás insats.

– Han var helt fantastisk. I dag visade han vad vi kan vänta oss av Kaká nästa säsong. Jag har alltid gjort bättre andrasäsonger i mina lag, när jag lärt känna spelarna och de lärt känna mig, säger portugisen.

ARTIKELN HANDLAR OM