Tillbaka i Bajen med minimilön

FOTBOLL

Runström presenterades inför storpublik: ”Rysningar”

Här skriver Björn Runström på för Hammarby – inför femtusen jublande supportrar. Men det nya kontraktet är knappast guldkantat.

– Björn spelar för en superettanlön, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Foto: högljutt mottagande 5 098 supportrar välkomnande Björn Runström tillbaka till Hammarby, klubben som han lämnade 2006 för spel i Premier League-klubben Fulham.

Ryktena hade florerat under ett par dagar. Skulle Björn Runström presenteras som Hammarbys senaste nyförvärv i en av periodpauserna på Bajen Fans match mot Östervåla i division 3?

Svaret ser ni på bilderna. I uppehållet mellan period två och tre dök Runström upp på isen – till storpublikens (5 098 personer) massiva glädje.

– Det blev så jävla bra. Jag fick rysningar över hela kroppen, säger sportchefen Gustaf Grauers som också var med på isen.

Känslomässigt val

Den 26-årige anfallaren hade ytterligare ett par alternativ i utlandet, men valde till sist att återvända till klubben som han lämnade 2006. Anledningen till att valet blev som det blev var framförallt känslomässigt: ekonomisk kunde Hammarby inte mäta sig med konkurrenterna.

– Björn valde med hjärtat. Han hade kunnat tjäna mycket mer på annat håll. Men han vill verkligen hjälpa Hammarby tillbaka till allsvenskan igen, säger Grauers.

Vad pratar vi om, en superettanlön eller allsvensk lön?

– Han spelar för en superettanlön, definitivt.

Trots att lönen inte är särskilt hög och att avtalet bara är på ett år har Hammarby tagit hjälp av externa finansiärer för att ro affären i hamn.

”Helt vansinnigt”

– Vår budget var helt full. Det är helt vansinnigt att vi lyckats värva Paulinho, Sinan Ayranci och ”Runa” – tre riktigt bra anfallare, säger Grauers.

Runström, som börjar träna med klubben direkt, ser redan fram emot hemmapremiären.

– Att springa ut på ett fullsatt Söderstadion går inte att mäta med någonting annat jag upplevt, även om det nu är Superettan, säger han till Hammarbys hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM