Gullit sågar Toivonen

FOTBOLL

”Han är kapten, men jag förstår inte varför”

Foto: Toivonen - inte Gullits favorit.

Sex mål på tio matcher - men ändå sågad i Holland.

– Han är kapten för PSV Eindhoven, men jag förstår inte varför, säger Ruud Gullit.

Ola Toivonen öser in mål för PSV Eindhoven, men hans nonchalanta spelstil retar holländarna. Senast i raden av kritiker - den förre storstjärnan Ruud Gullit.

– Jag fokuserade på Toivonen under matchen. Han är svensk landslagsman och jag försöker uttrycka mig så positivt jag bara kan. Men jag kan inte, jag ser honom inte leda laget, sa Gullit i holländsk tv– i ett klipp som tidningen Expressen fått översatt –  efter helgens 1-1-match mot Vitesse Arnhem.

”Ser ut som ren tur ibland”

Toivonen fick lagkaptensbindeln i den holländska storklubben inför den här säsongen, men enligt Gullit var det ett felbeslut.

– Jag förstår inte varför. Han står bara och väntar på att få bollen, och ibland ser det ut som att det bara är ren tur att han får den.

Toivonen har gjort sex mål på tio ligamatcher i år, och ytterligare två i Europa League. Men Gullit anser att svensken inte utnyttjar sin potential.

– Han är landslagsspelare och kan spela väldigt bra. Han kan göra mål enkelt och gjorde ett vackert mot Holland. Så varför visar han inte mer än vad han gjorde mot Vitesse?

ARTIKELN HANDLAR OM